Branioci ljudskih prava ugroženi na Zapadnom Balkanu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 16. 11. 2015. | Komentara: 0

Branioci ljudskih prava ugroženi na Zapadnom Balkanu

BEOGRAD - U svim zemljama Zapadnog Balkana, uz sličnosti i razlike, branioci ljudskih prava su ugroženi, posebno oni koji se bave temama suočavanja s prošlošću, položaja LGBT osoba, kao i oni koji istražuju korupciju, zaključak je regionalne konferencije o zaštiti ljudskih prava koja je danas održana u Beogradu.

LSV

Istoričar Milivoj Bešlin upozorio je kazao je da su na meti napada i oni branitelji ljudskih prava koji se protive višegodišnjoj sistematskoj relativizaciji istorijske istine i rehabilitaciji kvislinga i fašističkih ideja.On je naveo primere javne difamacije i pretnji kojima su izloženi istoričari Hrvoje Klasić i Dragan Markovina u Hrvatskoj i aktivistkinja Sonja Biserko i novinar Dinko Gruhonjić u Srbiji.
- U Srbiji je borcima protiv istorijskog revizionizma ipak teže nego u Hrvatskoj, u meri u kojoj je hrvatsko društvo pluralnije nego ono u Srbiji - ocenio je Bešlin.Na konferenciji je predstavljena i knjiga "Smernice za zaštitu ljudskih prava u zemljama OEBS-a", koju je izradila Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava OEBS-a.

(BILSV, 16.11.2015.)




Izjave | Četvrtak, 07. 09. 2017. | Komentara: 0

Vučić trebao ranije da poseti Sarajevo

Potpredsednik Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je za sarajevsku Federalnu televiziju da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića dobar gest, ali da je on trebao da se dogodi ranije.
Izjave | Utorak, 05. 09. 2017. | Komentara: 0

Poljoprivrednici nisu zaštićeni, stranci mogu da kupuju zemlju

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je LSV verbalno podržala izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu jer je ministar Branislav Nedimović rešenjima koje je predložio preuzeo jedan set Liginih predloga od pre dve godine. Kako je rekao, LSV ne može da glasa sama protiv sebe. 
Izjave | Utorak, 29. 08. 2017. | Komentara: 0

LSV verbalno podržala zakon, ali nije glasala za njega

Liga socijaldemokrata Vojvodine dala je verbalnu podršku vladajućoj koaliciji za izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu, ali nije glasala za njega, rekao je u Novom danu televizije N1 generalni sekretar LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook