Branioci ljudskih prava ugroženi na Zapadnom Balkanu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 16. 11. 2015. | Komentara: 0

Branioci ljudskih prava ugroženi na Zapadnom Balkanu

BEOGRAD - U svim zemljama Zapadnog Balkana, uz sličnosti i razlike, branioci ljudskih prava su ugroženi, posebno oni koji se bave temama suočavanja s prošlošću, položaja LGBT osoba, kao i oni koji istražuju korupciju, zaključak je regionalne konferencije o zaštiti ljudskih prava koja je danas održana u Beogradu.

LSV

Istoričar Milivoj Bešlin upozorio je kazao je da su na meti napada i oni branitelji ljudskih prava koji se protive višegodišnjoj sistematskoj relativizaciji istorijske istine i rehabilitaciji kvislinga i fašističkih ideja.On je naveo primere javne difamacije i pretnji kojima su izloženi istoričari Hrvoje Klasić i Dragan Markovina u Hrvatskoj i aktivistkinja Sonja Biserko i novinar Dinko Gruhonjić u Srbiji.
- U Srbiji je borcima protiv istorijskog revizionizma ipak teže nego u Hrvatskoj, u meri u kojoj je hrvatsko društvo pluralnije nego ono u Srbiji - ocenio je Bešlin.Na konferenciji je predstavljena i knjiga "Smernice za zaštitu ljudskih prava u zemljama OEBS-a", koju je izradila Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava OEBS-a.

(BILSV, 16.11.2015.)




Izjave | Sreda, 04. 01. 2017. | Komentara: 0

Pitanja bez odgovora predsednika Vlade Republike Srbije

Liga socijaldemokrata Vojvodine pita premijera Republike Srbije da li je po istom principu, uoči novogodišnjih praznika, kada je Marku Đuriću produžen status vršioca dužnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, produžen ugovor i Miši Vaciću, portparolu pokreta 1389.
Izjave | Četvrtak, 29. 12. 2016. | Komentara: 0

LSV ima najviše žena u Izvršnom odboru i poslaničkoj grupi

Liga socijaldemokrata Vojvodina je stranka koja ima najviše žena u Izvršnom odboru i poslaničkoj grupi u Narodnoj skupštini, pokazala je analiza Centra za istraživanje javnih politika, a objavila današnja "Politika". 
Izjave | Sreda, 28. 12. 2016. | Komentara: 0

Poštovanje manjinskih prava mora biti prioritet u radu Vlade Republike Srbije

Republika Srbija se jasno opredelila za put Evropskih integracija, te Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da taj put mora biti ubrzan. Pregovaračko poglavlje 23 odnosi se na osnovna prava građana tako da ovoj oblasti Srbija mora prići veoma ozbiljno.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook