Branioci ljudskih prava ugroženi na Zapadnom Balkanu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 16. 11. 2015. | Komentara: 0

Branioci ljudskih prava ugroženi na Zapadnom Balkanu

BEOGRAD - U svim zemljama Zapadnog Balkana, uz sličnosti i razlike, branioci ljudskih prava su ugroženi, posebno oni koji se bave temama suočavanja s prošlošću, položaja LGBT osoba, kao i oni koji istražuju korupciju, zaključak je regionalne konferencije o zaštiti ljudskih prava koja je danas održana u Beogradu.

LSV

Istoričar Milivoj Bešlin upozorio je kazao je da su na meti napada i oni branitelji ljudskih prava koji se protive višegodišnjoj sistematskoj relativizaciji istorijske istine i rehabilitaciji kvislinga i fašističkih ideja.On je naveo primere javne difamacije i pretnji kojima su izloženi istoričari Hrvoje Klasić i Dragan Markovina u Hrvatskoj i aktivistkinja Sonja Biserko i novinar Dinko Gruhonjić u Srbiji.
- U Srbiji je borcima protiv istorijskog revizionizma ipak teže nego u Hrvatskoj, u meri u kojoj je hrvatsko društvo pluralnije nego ono u Srbiji - ocenio je Bešlin.Na konferenciji je predstavljena i knjiga "Smernice za zaštitu ljudskih prava u zemljama OEBS-a", koju je izradila Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava OEBS-a.

(BILSV, 16.11.2015.)




Izjave | Ponedeljak, 26. 12. 2016. | Komentara: 0

Gojković i Martinović svakog dana da se izvinjavaju

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić izjavila je danas da bi predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović trebali svakog dana da se izvinjavaju zbog svog ponašanja i homofobnih izjava.
Izjave | Ponedeljak, 26. 12. 2016. | Komentara: 0

Nenad Čanak pozvao Sašu Jankovića na razgovor

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozvao je danas Sašu Jankovića, koji je najavio da će se kandidovati na predsedničkim izborima, da bude gost LSV i da predoči svoja viđenja tema koje su važne Ligi.
Izjave | Nedelja, 25. 12. 2016. | Komentara: 0

Vlast ne ispunjava ustavnu obavezu prema Vojvodini

Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da je usvajanje zakona o finansiranju neophodno jer Budžet Vojvodine ni ove godine nije u skladu sa Ustavom. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook