Branioci ljudskih prava ugroženi na Zapadnom Balkanu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 16. 11. 2015. | Komentara: 0

Branioci ljudskih prava ugroženi na Zapadnom Balkanu

BEOGRAD - U svim zemljama Zapadnog Balkana, uz sličnosti i razlike, branioci ljudskih prava su ugroženi, posebno oni koji se bave temama suočavanja s prošlošću, položaja LGBT osoba, kao i oni koji istražuju korupciju, zaključak je regionalne konferencije o zaštiti ljudskih prava koja je danas održana u Beogradu.

LSV

Istoričar Milivoj Bešlin upozorio je kazao je da su na meti napada i oni branitelji ljudskih prava koji se protive višegodišnjoj sistematskoj relativizaciji istorijske istine i rehabilitaciji kvislinga i fašističkih ideja.On je naveo primere javne difamacije i pretnji kojima su izloženi istoričari Hrvoje Klasić i Dragan Markovina u Hrvatskoj i aktivistkinja Sonja Biserko i novinar Dinko Gruhonjić u Srbiji.
- U Srbiji je borcima protiv istorijskog revizionizma ipak teže nego u Hrvatskoj, u meri u kojoj je hrvatsko društvo pluralnije nego ono u Srbiji - ocenio je Bešlin.Na konferenciji je predstavljena i knjiga "Smernice za zaštitu ljudskih prava u zemljama OEBS-a", koju je izradila Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava OEBS-a.

(BILSV, 16.11.2015.)




Izjave | Petak, 25. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV je uvek išla samostalno na pokrajinske izbore

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš odbacio je danas kao spekulacije tvrdnje pojedinih medija da postoji „svađa lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine i Socijaldemokratske stranke“. On je u izjavi za Alo istakao da je LSV uvek izlazila samostalno na pokrajinske izbore. 
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2016. | Komentara: 0

Incident sa SPS-om mnogo više od političke strasti

NOVI SAD – Komentarišući incident u kom je privatno obezbeđenje iz Socijalističke partije Srbije onemogućilo Ligu socijaldemokrata Vojvodine u predaji liste za pokrajinske izbore, članica Predsedništva LSV i pokrajinska poslanica mr Maja Sedlarević kaže da je to bilo mnogo više od političke strasti kako predstavlja SPS.
Izjave | Sreda, 23. 03. 2016. | Komentara: 0

Odbor Skupštine Vojvodine sutra o zemljištu

NOVI SAD - Odbor za poljoprivredu Skupštine Vojvodine raspravljaće sutra o problemima u vezi sa zakupom državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Vojvodine, a šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu Dušan Jakovljev rekao je tim povodom agenciji Beta da veruje da će Odbor za poljoprivredu sa sednice takođe poslati poruku da Skupština Vojvodine mora da raspravlja o tako važnoj temi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook