Branioci ljudskih prava ugroženi na Zapadnom Balkanu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 16. 11. 2015. | Komentara: 0

Branioci ljudskih prava ugroženi na Zapadnom Balkanu

BEOGRAD - U svim zemljama Zapadnog Balkana, uz sličnosti i razlike, branioci ljudskih prava su ugroženi, posebno oni koji se bave temama suočavanja s prošlošću, položaja LGBT osoba, kao i oni koji istražuju korupciju, zaključak je regionalne konferencije o zaštiti ljudskih prava koja je danas održana u Beogradu.

LSV

Istoričar Milivoj Bešlin upozorio je kazao je da su na meti napada i oni branitelji ljudskih prava koji se protive višegodišnjoj sistematskoj relativizaciji istorijske istine i rehabilitaciji kvislinga i fašističkih ideja.On je naveo primere javne difamacije i pretnji kojima su izloženi istoričari Hrvoje Klasić i Dragan Markovina u Hrvatskoj i aktivistkinja Sonja Biserko i novinar Dinko Gruhonjić u Srbiji.
- U Srbiji je borcima protiv istorijskog revizionizma ipak teže nego u Hrvatskoj, u meri u kojoj je hrvatsko društvo pluralnije nego ono u Srbiji - ocenio je Bešlin.Na konferenciji je predstavljena i knjiga "Smernice za zaštitu ljudskih prava u zemljama OEBS-a", koju je izradila Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava OEBS-a.

(BILSV, 16.11.2015.)




Izjave | Utorak, 22. 03. 2016. | Komentara: 0

Jakovljev: Uskoro sednica Skupštine APV o uzurpaciji zemljišta

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je danas da očekuje da će vanredna sednica pokrajinskog parlamenta, na kojoj će se razmatrati incidenti oko državne poljoprivredne zemlje, biti održana. Jakovljev je za RTV rekao da je rok koji je LSV dala svojim koalicionim partnerima da se izjasne o vanrednoj sednici istekao juče, ali da će ona biti sazvana čim se sakupi dovoljan broj potpisa.
Izjave | Ponedeljak, 21. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV hoće da pobedi u Vojvodini i preuzme odgovornost

BEOGRAD - Kada Liga socijaldemokrata Vojvodine 24. aprila pobedi na izborima u Vojvodini, počećemo da rešavamo jedno po jedno pitanje, zato što mi živimo u Vojvodini i zato što mi snosimo posledice svih loših odluka koje su donošene prethodnih godina, istakao je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš. Gostujući jutros u emisiji „Novi dan“ na televiziji N1, Kostreš je rekao da je za Ligu važno da preuzme odgovornost, jer je dosta da drugi odlučuju u njeno ime, ističući da su Vojvodina i Srbija izgubile 10 godina zbog lošeg Ustava za koji su bili svi osim LSV i LDP.
Izjave | Nedelja, 20. 03. 2016. | Komentara: 0

DS i SVM do sutra u podne da odluče o vanrednoj sednici Skupštine APV

NOVI SAD - Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskoj skupštini Dušan Jakovljev pozvao je danas koalicione partnere iz Demokratske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara da podrže inicijativu o hitnoj sednici Skupštine AP Vojvodine zbog hapšenja poljoprivrednika na teritoriji Sombora.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook