Branioci ljudskih prava ugroženi na Zapadnom Balkanu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 16. 11. 2015. | Komentara: 0

Branioci ljudskih prava ugroženi na Zapadnom Balkanu

BEOGRAD - U svim zemljama Zapadnog Balkana, uz sličnosti i razlike, branioci ljudskih prava su ugroženi, posebno oni koji se bave temama suočavanja s prošlošću, položaja LGBT osoba, kao i oni koji istražuju korupciju, zaključak je regionalne konferencije o zaštiti ljudskih prava koja je danas održana u Beogradu.

LSV

Istoričar Milivoj Bešlin upozorio je kazao je da su na meti napada i oni branitelji ljudskih prava koji se protive višegodišnjoj sistematskoj relativizaciji istorijske istine i rehabilitaciji kvislinga i fašističkih ideja.On je naveo primere javne difamacije i pretnji kojima su izloženi istoričari Hrvoje Klasić i Dragan Markovina u Hrvatskoj i aktivistkinja Sonja Biserko i novinar Dinko Gruhonjić u Srbiji.
- U Srbiji je borcima protiv istorijskog revizionizma ipak teže nego u Hrvatskoj, u meri u kojoj je hrvatsko društvo pluralnije nego ono u Srbiji - ocenio je Bešlin.Na konferenciji je predstavljena i knjiga "Smernice za zaštitu ljudskih prava u zemljama OEBS-a", koju je izradila Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava OEBS-a.

(BILSV, 16.11.2015.)




Izjave | Ponedeljak, 18. 01. 2016. | Komentara: 0

Predsedništvo LSV o saradnji sa SDS i LDP

BEOGRAD – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak najavio je da će danas biti održana sednica Predsedništva LSV na kojoj će biti reči o, kako je rekao, tačkama oko kojih se LSV nedvosmisleno slaže sa SDS-om i LDP-om, ali i oko onih u vezi kojih postoji različita viđenja.
Izjave | Nedelja, 17. 01. 2016. | Komentara: 0

Izbori šansa za jačanje građanskih i nadnacionalnih stranaka

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da lično nije očekivao da će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori i ocenio da je to šansa da se građanske i nadnacionalne snage okupe i oporave od šoka sa izbora iz 2014. godine i da počnu da igraju značajniju ulogu u političkom životu Srbije.
Izjave | Nedelja, 17. 01. 2016. | Komentara: 0

Kostreš: Važna je tema sastanka opozicije

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine održaće sutra sednicu Predsedništva na kojoj će biti doneta odluka o daljim političkim aktivnostima, a zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš za Dnevnik kaže, komentarišući poziv za sastanak opozicionih partija 19. januara, da nema razloga da se ne dođe na taj sastanak i ne sasluša šta ko od opozicionih prvaka ima da kaže.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook