Branioci ljudskih prava ugroženi na Zapadnom Balkanu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 16. 11. 2015. | Komentara: 0

Branioci ljudskih prava ugroženi na Zapadnom Balkanu

BEOGRAD - U svim zemljama Zapadnog Balkana, uz sličnosti i razlike, branioci ljudskih prava su ugroženi, posebno oni koji se bave temama suočavanja s prošlošću, položaja LGBT osoba, kao i oni koji istražuju korupciju, zaključak je regionalne konferencije o zaštiti ljudskih prava koja je danas održana u Beogradu.

LSV

Istoričar Milivoj Bešlin upozorio je kazao je da su na meti napada i oni branitelji ljudskih prava koji se protive višegodišnjoj sistematskoj relativizaciji istorijske istine i rehabilitaciji kvislinga i fašističkih ideja.On je naveo primere javne difamacije i pretnji kojima su izloženi istoričari Hrvoje Klasić i Dragan Markovina u Hrvatskoj i aktivistkinja Sonja Biserko i novinar Dinko Gruhonjić u Srbiji.
- U Srbiji je borcima protiv istorijskog revizionizma ipak teže nego u Hrvatskoj, u meri u kojoj je hrvatsko društvo pluralnije nego ono u Srbiji - ocenio je Bešlin.Na konferenciji je predstavljena i knjiga "Smernice za zaštitu ljudskih prava u zemljama OEBS-a", koju je izradila Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava OEBS-a.

(BILSV, 16.11.2015.)




Izjave | Subota, 09. 01. 2016. | Komentara: 0

I u 2015. nebriga republičkih vlasti prema Vojvodini

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je da je 2015. godina ponovo pokazala nebrigu republičkih vlasti prema Pokrajini.
Izjave | Sreda, 06. 01. 2016. | Komentara: 0

LSV ne odustaje od borbe za interes poljoprivrednika

BEOGRAD - Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš rekao je danas, gostujući u "Novom danu" N1 televizije, da Liga ne odustaje od borbe za interese vojvođanskih poljoprivrednika, kao ni od prikupljanja 100.000 potpisa kako bi se građanke i građani Srbije o tom pitanju izjasnili na referendumu. Komentarišući usvajanje Izmena i dopuna zakona o poljoprivrednom zemljištu, on je rekao da je izgubljena bitka, ali ne i rat.
Izjave | Ponedeljak, 04. 01. 2016. | Komentara: 0

Kostreš: Prvo garancije da se DS više neće raspadati

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da je Liga spremna da potpiše inicijativu Demokratske stranke, jer LSV ni danas ne sarađuje sa Srpskom naprednom strankom, inače u suprotnom Bojan Pajtić danas ne bi bio premijer Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook