Branioci ljudskih prava ugroženi na Zapadnom Balkanu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 16. 11. 2015. | Komentara: 0

Branioci ljudskih prava ugroženi na Zapadnom Balkanu

BEOGRAD - U svim zemljama Zapadnog Balkana, uz sličnosti i razlike, branioci ljudskih prava su ugroženi, posebno oni koji se bave temama suočavanja s prošlošću, položaja LGBT osoba, kao i oni koji istražuju korupciju, zaključak je regionalne konferencije o zaštiti ljudskih prava koja je danas održana u Beogradu.

LSV

Istoričar Milivoj Bešlin upozorio je kazao je da su na meti napada i oni branitelji ljudskih prava koji se protive višegodišnjoj sistematskoj relativizaciji istorijske istine i rehabilitaciji kvislinga i fašističkih ideja.On je naveo primere javne difamacije i pretnji kojima su izloženi istoričari Hrvoje Klasić i Dragan Markovina u Hrvatskoj i aktivistkinja Sonja Biserko i novinar Dinko Gruhonjić u Srbiji.
- U Srbiji je borcima protiv istorijskog revizionizma ipak teže nego u Hrvatskoj, u meri u kojoj je hrvatsko društvo pluralnije nego ono u Srbiji - ocenio je Bešlin.Na konferenciji je predstavljena i knjiga "Smernice za zaštitu ljudskih prava u zemljama OEBS-a", koju je izradila Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava OEBS-a.

(BILSV, 16.11.2015.)




Izjave | Nedelja, 17. 01. 2021. | Komentara: 0

Marton: Prvo Vučiću na tacni predali Skupštinu, a sad traže ministarstvo

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton oštro je kritikovao takozvanu pravu opoziciju zbog zahteva za formiranje posebnog ministarstva za izbore i ocenio da su oni bojkotom izbora prvo „na tacni predali Skupštinu Srbije i institucije“ režimu, a sada traže ministarstvo za izbore.
Izjave | Utorak, 12. 01. 2021. | Komentara: 0

U Vojvodini se isušuje sve što nije uz Koridor 10

Otkad je ta „prava opozicija“, pod okriljem Saveza za Srbiju, sebe proglasila za opoziciju, od tada (preddsednik Srpske napredne stranke Aleksandar) Vučić nikad bolje nije stajao, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je gostujući na televiziji Happy rekao i da se opozicija u Srbiji pravi.
Izjave | Nedelja, 10. 01. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Opozicija iz nekadašnjeg SZS neprestano jača Vučićevu vlast

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da opozicija iz nekadašnjeg Saveza za Srbiju (SZS) i Ujedinjene opozicije Srbije svojim postupcima neprestano jača vlast predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook