Čanak o vređanju Vičevića: Utakmica nije trebala da počne dok se ne skloni transparent

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 07. 02. 2022. | Komentara: 0

Čanak o vređanju Vičevića: Utakmica nije trebala da počne dok se ne skloni transparent

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak oglasio se povodom neprijateljskog dočeka koji su navijači Crvene zvezde priredili novom treneru ovog vaterpolo kluba, Kotoraninu, Mirku Vičeviću. 

LSV

Čanak je istakao da utakmica nije smela da počne pre nego se ukloni sporni transparent na kojem je pisalo „Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija“.

- Utakmica ne počinje dok se transparent ne skloni. Ako neko negoduje, obezbeđenje ga skloni iz sale. Ako obezbeđenje ne može, može policija. Ako ni to ne uspe, nema utakmice. Jednostavno. Pošto nije tako učinjeno, u pitanju je saučesništvo u širenju međunacionalne mržnje - napisao je Čanak na Twitteru.

Novi trener Crvene zvezde, inače hrvatske nacionalnosti, najtrofejniji je crnogorski vaterpolista svih vremena i član Kuće slavnih.

(SzILSV, 07.02.2022)



Izjave | Nedelja, 08. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Žrtve su prioritet

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podržao je danas svojim potpisom osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o žrtvama ratova na prostoru SFRJ (REKOM). Ističući da istina i zagađenje nemaju granice, Čanak je rekao da su ovi prostori zagađeni lažima zbog čega je neophodna jedna ovakva zajednička akcija.
Izjave | Subota, 07. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV neće podržati zakon o Dvorskom kompleksu

NOVI SAD - Karađorđevići i Dedinje podelili su vladajuću koaliciju u kojoj su brojni protiv toga da nekadašnji kraljevski dvor bude besplatno dat na koriščenje princu Aleksandru i njegovoj porodici, kako to piše u Predlogu zakona o Dvorskom kompleksu, javlja Nacionalni građanski. Portparloka Lige socijaldemoktrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, kaže za taj list da s obzirom da Srbija nije monarhija, LSV neće podržati ovaj zakon.
Izjave | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Neophodan uslov za status kandidata i razvoj Srbije

NOVI SAD - Radna grupa za izradu zakona koji se tiče imovine i prihoda AP Vojvodine trebalo bi da u toku naredne sedmice ima prvi sastanak, na kome će i praktično krenuti s radom. Bojan Kostreš, predsednik radne grupe i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, objašnjava za Danas da je reč o zakonu o javnoj svojini Republike Srbije, u okviru kojeg će biti delovi posvećeni Pokrajini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook