Čanak: Alternativa razgovoru je nasilje, a to smo prevazišli

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 20. 08. 2017. | Komentara: 0

Čanak: Alternativa razgovoru je nasilje, a to smo prevazišli

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Blic da je svako ko postavlja pitanje o dijalogu opozicije sa vlastima dužan da kaže koja je alternativa razgovoru. Odgovarajući na pitanja može li se biti opozicija a razgovarati sa Vučićem, i može li ovakva opozicija ujedinjena na beogradske izbore, on je rekao da je alternativa razgovorima nasilje, a oni koji govore o dokazivanju opozicionog delovanja kroz odsustvo razgovora skrivaju sopstvenu bezidejnost.

LSV

- Što se tiče dogovora opozicije, recimo za beogradske izbore, razlike su tolike da ne mogu prevazići priču o Vučiću kao arhineprijatelju. U akciono jedinstvo demokratski orijentisanih snaga i Dveri ne verujemo jer bi to svakako odbilo pristalice i jednih i drugih. A svako ko postavlja pitanje o dijalogu sa vlastima, mora da mi kaže koja je alternativa razgovoru, jer, koliko ja znam, jedina alternativa je nasilje, a bio sam uveren da smo tu fazu političkog razvoja prevazišli odlaskom Slobodana Miloševića. Priča o dokazivanju istinitosti opozicionog delovanja kroz odsustvo razgovora sa bilo kim je isključivo skrivanje sopstvene bezidejnosti – kazao je Čanak.

(BILSV, 20.08.2017)



Izjave | Utorak, 15. 03. 2022. | Komentara: 0

Putina ne interesuju ni Srbija ni srpski narod

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin izvršio agresiju na suverenu, nezavisnu, međunarodno priznatu članicu Ujedinjenih nacija – Ukrajinu.
Izjave | Nedelja, 13. 03. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Srbija mora da se opredeli, EU da primi Zapadni Balkan u članstvo

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da Srbija mora da zauzme prozapadnu stranu u ratu u Ukrajini i pozvao Evropsku uniju da odmah primi zemlje Zapadnog Balkana u EU.
Izjave | Nedelja, 06. 03. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Putinovo Z je fašistička svastika za 21. vek

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je slovo „Z“, kojim ruska vojska obeležava svoja vojna vozila, „fašistička svastika za 21. vek“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook