Čanak: Alternativa razgovoru je nasilje, a to smo prevazišli

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 20. 08. 2017. | Komentara: 0

Čanak: Alternativa razgovoru je nasilje, a to smo prevazišli

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Blic da je svako ko postavlja pitanje o dijalogu opozicije sa vlastima dužan da kaže koja je alternativa razgovoru. Odgovarajući na pitanja može li se biti opozicija a razgovarati sa Vučićem, i može li ovakva opozicija ujedinjena na beogradske izbore, on je rekao da je alternativa razgovorima nasilje, a oni koji govore o dokazivanju opozicionog delovanja kroz odsustvo razgovora skrivaju sopstvenu bezidejnost.

LSV

- Što se tiče dogovora opozicije, recimo za beogradske izbore, razlike su tolike da ne mogu prevazići priču o Vučiću kao arhineprijatelju. U akciono jedinstvo demokratski orijentisanih snaga i Dveri ne verujemo jer bi to svakako odbilo pristalice i jednih i drugih. A svako ko postavlja pitanje o dijalogu sa vlastima, mora da mi kaže koja je alternativa razgovoru, jer, koliko ja znam, jedina alternativa je nasilje, a bio sam uveren da smo tu fazu političkog razvoja prevazišli odlaskom Slobodana Miloševića. Priča o dokazivanju istinitosti opozicionog delovanja kroz odsustvo razgovora sa bilo kim je isključivo skrivanje sopstvene bezidejnosti – kazao je Čanak.

(BILSV, 20.08.2017)



Izjave | Utorak, 11. 01. 2022. | Komentara: 0

Vlast u Srbiji mora odustati od ideje Srpskog sveta

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da želi da veruje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odustao od prisustva na obeležavanju Dana Republike Srpske jer nije hteo da svojim prisustvom da podršku svesnom podizanju tenzija u BiH.
Izjave | Četvrtak, 06. 01. 2022. | Komentara: 0

Šućurović: Sramna odluka da LSV nema članove u biračkim odborima

Predsednik Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović izjavio je da LSV neće imati članove u biračkim odborima na predstojećem referendumu. 
Izjave | Petak, 24. 12. 2021. | Komentara: 0

Građani treba da izađu na referendum, stav LSV narednih dana

Liga socijaldemokrata Vojvodine je stava da bojkot referenduma svakako nije rešenje kao što se i bojkot izbora pokazao kao pogrešan politički potez jer se time omogućila svevlast SNS-a, izjavio je za „Politiku“ generalni sekretar LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook