Čanak: Alternativa razgovoru je nasilje, a to smo prevazišli

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 20. 08. 2017. | Komentara: 0

Čanak: Alternativa razgovoru je nasilje, a to smo prevazišli

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Blic da je svako ko postavlja pitanje o dijalogu opozicije sa vlastima dužan da kaže koja je alternativa razgovoru. Odgovarajući na pitanja može li se biti opozicija a razgovarati sa Vučićem, i može li ovakva opozicija ujedinjena na beogradske izbore, on je rekao da je alternativa razgovorima nasilje, a oni koji govore o dokazivanju opozicionog delovanja kroz odsustvo razgovora skrivaju sopstvenu bezidejnost.

LSV

- Što se tiče dogovora opozicije, recimo za beogradske izbore, razlike su tolike da ne mogu prevazići priču o Vučiću kao arhineprijatelju. U akciono jedinstvo demokratski orijentisanih snaga i Dveri ne verujemo jer bi to svakako odbilo pristalice i jednih i drugih. A svako ko postavlja pitanje o dijalogu sa vlastima, mora da mi kaže koja je alternativa razgovoru, jer, koliko ja znam, jedina alternativa je nasilje, a bio sam uveren da smo tu fazu političkog razvoja prevazišli odlaskom Slobodana Miloševića. Priča o dokazivanju istinitosti opozicionog delovanja kroz odsustvo razgovora sa bilo kim je isključivo skrivanje sopstvene bezidejnosti – kazao je Čanak.

(BILSV, 20.08.2017)



Izjave | Petak, 29. 01. 2021. | Komentara: 0

Osuditi nasilnika, podržati žrtve (a ne obrnuto)

Svest javnosti, ali ni, pre svega, medijskih poslenika, nažalost i dalje nije na tom nivou da se sprečava ili ne forsira dalja viktimizacija žrtava ’kopanjem’ po njihovom životu, interesovanjem i objavljivanjem intimnih detalja i podataka koji bi mogli da naruše privatnost žrtava, ali i sudski postupak koji je u toku.
Izjave | Petak, 29. 01. 2021. | Komentara: 0

Marton: Selaković da radi svoj posao a ne da se bavi mitomanijom

Komentarišući izjavu ministra inostranih poslova Srbije Nikola Selaković da nije Stefana Nemanje ne bismo se prezivali na ić, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da bi Selaković trebao da se bori za poboljšanje spoljnopolitičke pozicije naše zemlje, umesto što se bavi mitovima i istorijskim pitanjima.
Izjave | Četvrtak, 28. 01. 2021. | Komentara: 0

Marton: Ideologije koje su dovele do Holokausta i danas žive

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je, povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, da ideje koje su dovele do tog zločina i danas, nažalost, žive.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook