Čanak: Bićemo opozicija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 17. 03. 2014. | Komentara: 0

Čanak: Bićemo opozicija

BEOGRAD - Poslanici sa liste Nove demokratske stranke, LSV i Zajedno za Srbiju će biti opozicija ali smo spremni da podržimo dobre projekte, saopštili su večeras lider LSV i Zajedno za Srbiju Nenad Čanak i Dušan Petrović.

LSV

Oni su u Izbornom štabu Nove demokratske stranke u Beogradu istakli i da se dobri projekti odnose na otvaranje novih radnih mesta, nastavak evropskog puta Srbije, promenu ustava u cilju približavanja EU.  Čanak i Petrović su u obraćanju novinarima kome je prisustvovao i lider NDS Boris Tadić, ocenili i da je rezultat ovih izbora promenio političku mapu Srbije slično kao i 2000. godine kada je tadašnji DOS pobedio tadašnji vladajući režim. Čanak je istakao da je masovna podrška jednoj političkoj opciji možda dobra za tu političku opciju ali nije dobra za Srbiju.

– U svakom slučaju, svaki dobar projekat će dobiti podršku ove koalicije – rekao je Čanak. On je istakao da će na ovu koaliciju pasti ogroman teret "jer smo jedina vidljiva opozicija u ovom trenutku", Čanak je naveo i da je koalicija čiji je LSV član, jedina alternativa vlasti, istakavši da ta koalicija zbog toga "ima ogromnu obavezu i veliku budućnost"., On se zahvalio glasačima koji su pružili podršku koaliciji sa kojom je LSV, istakavši da je ponosan na njih i na to što su prepoznali principijelnost svih stranaka koji su je činili.

(BILSV, 17. 03. 2014)



Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2022. | Komentara: 0

Država da preuzme upravljanje NIS-om

Član Saveta za budžet i finansije Lige socijaldemokrata Vojvodine Mlađen Malešević izjavio je da o prodaji Naftne industrije Srbije Rusima i o povlašćenoj rudnoj renti nisu odlučivali građani na čijoj se teritoriji nalazi 95% imovine NIS-a.
Izjave | Sreda, 13. 04. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Vučić se pravi da je Tito

Aleksandar Vučić pokušava da igra igru u međunarodnim okvirima koju je vrlo uspešno uspevao da igra Josip Broz Tito. A to je politika nesvrstavanja i, kako se to tada zvalo, miroljubive aktivne koegzirstencije. Ali, niti je Srbija Jugoslavija, niti je Vučić Tito, niti je svet onakav kakav je bio pre 60 godina – kaže za Danas Nenad Čanak
Izjave | Četvrtak, 07. 04. 2022. | Komentara: 0

Sve niži nivo bezbednosti građana Vojvodine i Srbije

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da je iznenađen hapšenjem načelnika novosadske policije Slobodana Malešića, ali da to svedoči da je bezbednost u Vojvodini i celoj Srbiji na niskom nivou.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook