Čanak: Bićemo opozicija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 17. 03. 2014. | Komentara: 0

Čanak: Bićemo opozicija

BEOGRAD - Poslanici sa liste Nove demokratske stranke, LSV i Zajedno za Srbiju će biti opozicija ali smo spremni da podržimo dobre projekte, saopštili su večeras lider LSV i Zajedno za Srbiju Nenad Čanak i Dušan Petrović.

LSV

Oni su u Izbornom štabu Nove demokratske stranke u Beogradu istakli i da se dobri projekti odnose na otvaranje novih radnih mesta, nastavak evropskog puta Srbije, promenu ustava u cilju približavanja EU.  Čanak i Petrović su u obraćanju novinarima kome je prisustvovao i lider NDS Boris Tadić, ocenili i da je rezultat ovih izbora promenio političku mapu Srbije slično kao i 2000. godine kada je tadašnji DOS pobedio tadašnji vladajući režim. Čanak je istakao da je masovna podrška jednoj političkoj opciji možda dobra za tu političku opciju ali nije dobra za Srbiju.

– U svakom slučaju, svaki dobar projekat će dobiti podršku ove koalicije – rekao je Čanak. On je istakao da će na ovu koaliciju pasti ogroman teret "jer smo jedina vidljiva opozicija u ovom trenutku", Čanak je naveo i da je koalicija čiji je LSV član, jedina alternativa vlasti, istakavši da ta koalicija zbog toga "ima ogromnu obavezu i veliku budućnost"., On se zahvalio glasačima koji su pružili podršku koaliciji sa kojom je LSV, istakavši da je ponosan na njih i na to što su prepoznali principijelnost svih stranaka koji su je činili.

(BILSV, 17. 03. 2014)



Izjave | Sreda, 20. 07. 2011. | Komentara: 0

Zakon pišu oni koji su kompetentni da donose političke odluke

NOVI SAD - Nakon tvrdnji pokrajinskog sekretara za finansije Jovice Đukića, koji je delegiran u radnu grupu za izradu zakona o javnoj svojini u ime Vlade Vojvodine, da se od sredine maja ta komisija nije ni sastajala i da mu nije poznato ko uopšte piše tekst zakona, predsednik ove komisije Bojan Kostreš izjavio je Dnevniku da se tokom poslednja dva meseca ovaj akt usaglašavo, ali "u krugu ljudi koji su kompetentni da donose političke odluke".
Izjave | Utorak, 19. 07. 2011. | Komentara: 0

Vraćanje imovine Vojvodini ne ugrožava Srbiju

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš, istakao je danas u izjavi za RTV da je izrada tog zakona dospela u ćorsokak zbog stavova koji se odnose na pravo AP Vojvodine da bude vlasnik velikih sistema.
Izjave | Ponedeljak, 18. 07. 2011. | Komentara: 0

Nezadovoljstvo oslobađajućom presudom Šandoru Kepiru

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović izrazio je nezadovoljstvo presudom Suda u Budimpešti, kojom se kapetan mađarske žandarmerije u Drugom svetskom ratu Šandor Kepiro oslobađa krivice. Šandor Kepiro optužen je za ratni zločin protiv Srba, Jevreja i Roma tokom Novosadske racije,



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook