Čanak: Idemo na konsultacije, ne ulazimo u vladu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 06. 06. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Idemo na konsultacije, ne ulazimo u vladu


BEOGRAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanak izjavio je da će, sa koalicionim partnerima, ići sutra na konsultacije sa mandatarom Aleksandrom Vučićem, te ponovio da LSV ni pod kojim uslovima neće ući u vladu.

LSV

- Mi ćemo sa koalicionim parterima biti na konsultacijama i čuti kakve su ideje mandatara oko sastava nove vlade. Ne mislim da ćemo čuti ništa preterano drugačije od onoga što smo čuli posle prošlih izbora i mislim da LSV neće pronaći ništa zbog čega bi ulazila u vladu - rekao je Čanak novinarima u parlamentu.

- Ovog trenutka ne vidim nijednu mogućnost da LSV učestvuje u političkoj koaliciji bilo kog tipa, a u tehničkom smislu moramo čuti šta se traži od nas, a šta se nudi i šta je dobro za građane - rekao je Čanak i dodao da je uveren da LSV ne može ništa u ovoj vladi da učini za građane.

- Nismo mi pozvani da razgovaramo, već da cujemo šta mandatar ima kaže, a to je korisno za sve učesnike političkih događaja - rekao je Čanak.

Dodao je da su se LSV, LDP i SDS prilikom formiranja lista za republičke i pokrajinske izbore, dogovorili oko nastupa i da su autonomne da donose odluke u skladu sa svojim programima.

Kada je reč o pokrajini, on je kazao da LSV još nije dobila nikakav poziv, niti je bilo razgovora i dodao da se još ne zna ko je mandatar za pokrajinsku vladu, te ko bi mogao da sazove konsultacije o Vladi Vojvodine.
(BILSV, 06.06.2016)



Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2024. | Komentara: 0

Vreme je da se okrenemo saradnji i reformi Srbije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš kaže za Danas da je ekspanzionizam kao koncept politička ideja koja se kao bumerang vrati onom narodu koji je pokreće na najgori mogući način.
Izjave | Ponedeljak, 01. 07. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Postavljanjem Pahomija za mitropolita crkva uvredila svu decu i vernike

Unapređenjem Pahomija u mitropolita, Srpska pravoslavna crkva pokazala je koje vrednosti podržava, izdala je sve žrtve pedofilije i razočarala svoje vernike, kaže za Nova.rs advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik. 
Izjave | Četvrtak, 27. 06. 2024. | Komentara: 0

Vlast želi da ućutka svakog ko drugačije misli

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik objašnjava da se u slučajevima, kakav je zabrana ulaska u našu zemlju Feđi Štukanu, najčešće radi o diskrecionim ovlašćenjima, što znači da se ona sprovode bez kontrole i bez objašnjenja, a to vlast u Srbiji zloupotrebljava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook