Čanak: Kako državni organ može da ima slavu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 08. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Kako državni organ može da ima slavu?

BEOGRAD - Kako je moguće da državni organ u sekularnoj državi ima slavu " upitao je danas u Skupštini Srbije predsednik Lige socijademokrata Vojvodine Nenad Čanak premijera Mirka Cvetkovića. Naime, kako je rekao, on je dobio poziv od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u kojem piše da ga pozivaju na "proslavu dana Ministarstva, dana policije i slave policije".

Nenad Čanak

- Kako može da se Ustav Republike Srbije krši i to masovno u domenu sekularnosti, obzirom da niz javnih preduzeća u Republici Srbiji ima svoje slave iako je, ponavljam, Srbija sekularna država, i da to nikome ne zasmeta, a da se istovremeno svaki put kada se pomene decentralizacija poziva na Ustav i nemogućnost njegovog čak ni slobodnijeg tumačenja, a kamoli kršenja, dok je ovo direktno izmena karaktera države u kojoj živimo " naveo je Čanak. On je upitao i "ko će da odgovara za to što je Srbija potiho prevedena iz sekularne u teokratsku državu"?
  
Čanak je takođe upitao i kako je moguće u sekularnoj državi da sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve na Kosovu dobija plate, doprinose i ostale prinadležnosti iz Budžeta Republike Srbije, a ostale verske zajednice na Kosovu ne.

(BILSV, 07.06.2011.)



Izjave | Sreda, 22. 06. 2022. | Komentara: 0

Srbija da izabere stranu civilizovanog sveta

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je vlast u Srbiji najgora na svetu jer još nije uvela sankcije. Gostujući na N1 televiziji, on je rekao i da je prepun prezira prema „konkurenciji vlasti, koja sebe laskavo naziva opozicijom“, jer im je trebalo 72 dana da primete da je počeo rat u Ukrajini.
Izjave | Ponedeljak, 20. 06. 2022. | Komentara: 0

Marton: Da je Tadić branio NIS kao što brani Kosovo, građani Srbije danas ne bi strepeli

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton osvrnuo se na najnovije političke stavove bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića. Marton je u tvitu napisao da se za vreme Tadića Srbija odrekla Naftne industrije Srbije, a sada on govori kako se država nikada neće odreći Kosova. 
Izjave | Sreda, 08. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Otvoreni Balkan nije zamena za EU već stranputica

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je u razgovoru za Pobjedu da je „Otvoreni Balkan“ stranputica koja treba da pravi privide nekakvog otvaranja i integracija na Balkanu, a suštinski da uradi nešto što je potpuno drugačije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook