Čanak: Nadam se da će izbori proći u fer atmosferi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 24. 04. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Nadam se da će izbori proći u fer atmosferi

NOVI SAD – Nadam se da će promene koje će doneti ovi izbori biti na korist svih građana i da ćemo imati priliku da te promene uliju novu energiju na političku scenu Srbije, istakao je danas lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Nakon glasanja na svom izbornom mestu, Čanak je rekao da se nada da će izbori proteći u fer nadmetanju i da neće biti previše prljavština kakvih je u određenoj meri bilo u samoj izbornoj kampanji. Dodao je da je načuo o postojanju određenih nepravilnosti tokom izbornog procesa, i istakao da se LSV tome najodlučnije suprotstavlja

– Smatram da nadležni organi moraju hitno reagovati, ne dozvoliti da se zbog pojedinačnih slučajeva dovede u pitanje kompletan izborni proces. Međutim, takođe mislim da je manipulacija izbornim procesom nešto što je potpuno nedopustivo i to se mora hitno sankcionisati i rasvetliti do kraja – zaključio je Čanak.

Lider LSV je rekao da je u ovom trenutku veoma teško govoriti o rezultatima izbora.

– Mislim da će oni biti potpuno neočekivani za mnoge aktere i mislim da ćemo tek noćas oko ponoći imati pravu sliku šta se zaista desilo. Zato što je u proteklih 48 sati, prema mojim informacijama, dolazilo do veoma zanimljivih turbulencija – rekao je lider LSV.


 (BILSV, 24. 04. 2016)




Izjave | Utorak, 07. 03. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Zapad je rešen da u svom dvorištu reši sve konflikte, Rusija dugo neće biti akter u međunarodnim odnosima

Istoričar dr Milivoj Bešlin, jedan od potpisnika apela za prihvatanje evro-američkog sporazuma o Kosovu, istakao je da nije siguran da je taj sporazum istorijska šansa koja se nalazi pred Srbijom, ali da je svakako reč o veoma važnom procesu koji se dešava.
Izjave | Subota, 04. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Položaj Vojvodine govori o nivou demokratičnosti u Srbiji

Položaj Vojvodine govori o nivou demokratičnosti u Srbiji i to je upravo i glavni problem zašto 2023. nije usvojen Zakon o finansiranju Vojvodine koji je, po Ustavu, morao biti usvojen do kraja 2008. godine, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Izjave | Petak, 03. 03. 2023. | Komentara: 0

Evropski sporazum za Kosovo se ne može odbiti

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da evropskim sporazumom Kosova i Srbije niko nije pobedio. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook