Čanak: Nerealna očekivanja od 5. oktobra bez lustracije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 04. 10. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Nerealna očekivanja od 5. oktobra bez lustracije

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da je 5. oktobar 2000. bio veliki dan i dan odbrane izbornih rezultata posle koga je izostala lustracija odgovornih za sve što se dešavalo u zemlji '90-tih godina 20. veka. 

 LSV

– Ono što je tragedija je to što, dok vi i ja razgovaramo, vidim u skupštinskoj sali Šešelja dr Vojislava koji nastavlja sa mržnjom koju je sejao čitavih '90-tih godina prošlog veka – rekao je Čanak agenciji Beta. On je naveo da su bez lustracije bila nerealna očekivanja o bilo kakvim trajnim promenama.

– Jednostavno, bez 6. oktobra, bez lustracije, bez isključivanja iz javnog života onih koji su zemlju uveli u sve užase gradjanskog rata, pokolja, genocida, raseljavanja, bilo je nerealno očekivati bilo kakave trajne promene – rekao je Čanak. Govoreći o narednom periodu koji očekuje Srbiju u kontekstu petooktobarskih promena 2000, Čanak je naglasio značaj održavanja predsedničkih izbora sledeće godine.

– Mislim da ćemo imati oštru političku borbu – rekao je Čanak i dodao da funkcija predsednika Srbije u izvršnom smislu ima mali, a u simboličkom veliki značaj. Prema njegovim rečima predsednički izbori pokazaće kojim putem će Srbija ići u narednom periodu.

– Svi koji imaju topla osećanja prema ovoj zemlji moraju da se najhitnije uozbilje i da pronađu put i izlaz iz svega ovoga – rekao je Čanak.

(BILSV, 04. 10. 2016)







Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2024. | Komentara: 0

Vreme je da se okrenemo saradnji i reformi Srbije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš kaže za Danas da je ekspanzionizam kao koncept politička ideja koja se kao bumerang vrati onom narodu koji je pokreće na najgori mogući način.
Izjave | Ponedeljak, 01. 07. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Postavljanjem Pahomija za mitropolita crkva uvredila svu decu i vernike

Unapređenjem Pahomija u mitropolita, Srpska pravoslavna crkva pokazala je koje vrednosti podržava, izdala je sve žrtve pedofilije i razočarala svoje vernike, kaže za Nova.rs advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik. 
Izjave | Četvrtak, 27. 06. 2024. | Komentara: 0

Vlast želi da ućutka svakog ko drugačije misli

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik objašnjava da se u slučajevima, kakav je zabrana ulaska u našu zemlju Feđi Štukanu, najčešće radi o diskrecionim ovlašćenjima, što znači da se ona sprovode bez kontrole i bez objašnjenja, a to vlast u Srbiji zloupotrebljava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook