Čanak: Odluka Vučića o ambasadoru Crne Gore najmudriji potez

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 30. 11. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Odluka Vučića o ambasadoru Crne Gore najmudriji potez

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povlačenjem odluke o proterivanju ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića iz Srbije učinio najmudriji politički potez u proteklih nekoliko meseci, kada je reč o odnosima prema susedima.

LSV

- Lično ne volim način na koji vodi politiku Aleksandar Vučić, i mislim da je centralista i nacionalista. Mislim da je neumesno da predsednik države direktno interveniše u odlukama vlade, jer to dovodi do sumnje u autoritet vlade kao nezavisnog tela, ali je odluka da se opozove proterivanje crnogorskog ambasadora, ekselencije Tarzana Miloševića, iz Srbije apsolutno nešto što će poraditi na prekidanju spirale netrpeljivosti u regionu - rekao je Čanak Tanjugu.

On je naveo i da misli da je to znak otopljavanja nepotrebno zategnutih odnosa Beograda i Podgorice. Lider LSV je dodao da pretpostavlja da će u tom svetlu dve zemlje nastaviti i zajedničkim putem u evropske integracije.

- Ako tako bude, onda je Aleksandar Vučić, uprkos svim mojim rezervama koje imam prema njemu, povukao najmudriji politički potez u proteklih nekoliko meseci što se tiče odnosa prema susedima - naglasio je Čanak.
(SzILSV, 30.11.2020)



Izjave | Nedelja, 19. 01. 2020. | Komentara: 0

SzS vodi u trci u nacionalizmu, SNS i SPS ih prate u stopu

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da je u Srbiji u toku „trka u nacionalizmu“, u kojoj trenutno vodi opozicioni Savez za Srbiju.

Izjave | Subota, 18. 01. 2020. | Komentara: 0

Zar pluća Vojvođana ne vrede koliko i pluća Beograđana?

Mirčea Lelea iz Lige socijaldemokrata Vojvodine izjavio je da LSV još nije donela odluku o učešću na izborima, te da će to učiniti kada oni budu formalno raspisani. On je na tribini Nezavisnog društva novinara Vojvodine u Novom Sadu „Mladi na marginama politike – borba za pravo glasa“ demantovao da je formiranjem Vojvođanskog fronta LSV ušla u izbornu kampanju. 
Izjave | Četvrtak, 16. 01. 2020. | Komentara: 0

Građani Srbije su taoci beogradizacije

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže za „Vreme“ da je Vojvođanski front (VF) odgovor na trenutnu političku situaciju u zemlji, jer je Vojvodina već tri decenije na udaru centralista i nacionalista koji su je ekonomski devastirali i ponizili. On ukazuje da se VF zalaže za sekularnu i decentralizovanu Srbiju u kojoj Vojvodina ima zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook