Čanak: Pajtić ruši sam sebe, ne rušimo vlast u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 11. 06. 2014. | Komentara: 0

Čanak: Pajtić ruši sam sebe, ne rušimo vlast u Vojvodini

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak odbacio je danas navode da, iniciranjem nove većine u pokrajinskom parlamentu oko promene izbornog zakona, ruši koaliciju i vlast u Vojvodini, navodeći da vojvođanski premijer Bojan Pajtić "ruši sam sebe".

LSV
 
- Još nijednom nismo došli u poziciju da predlog vlade nema većinu. Kada predlog nema većinu, onda koalicije nema - rekao je Čanak u intervjuu za NIN.
 
Na pitanje hoće li LSV podržati zahteve za prevremenim izborima u Vojvodini, Čanak je odgovorio da hoće „ako ne bude drugog rešenja i ukoliko ne bude moguće da se napravi neka funkcionalna vlada“.  
 
Lider LSV je naveo da o rekonstrukciji vojvođanske vlade sa Pajtićem razgovara zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. Čanak smatra da je neophodna promena odnosa sa DS Bojana Pajtića i SVM Ištvana Pastora.
 
- Koalicija sasvim sigurno ne postoji u obliku u kom je postojala i to je tako već nekoliko meseci, od kada je SVM ušao u republičku vladu čiji je nosilac SNS - naveo je on.
 
Povodom izjava da ruši vojvođanskog premijera, Čanak je naveo da Pajtić „ruši sam sebe i to ne od juče, time što, umesto da širi bazu svoje podrške, on ju je stalno sužavao“.
 
(BILSV, 11.06.2014)




Izjave | Četvrtak, 06. 10. 2022. | Komentara: 0

Izjasniti se kao Vojvođanin je pitanje osnovnog ljudskog prava

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je izjašnjavanje na popisu kao Vojvođanin pitanje osnovnog ljudskog prava.
Izjave | Nedelja, 02. 10. 2022. | Komentara: 0

Hapšenje Bajatovićevih saradnika je verovatni početak obračuna sa proruskim kadrovima

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton u izjavi za list Nova ističe da je hapšenje Petka Bobara, jednog od najbližih saradnika Dušana Bajatovića i finansijera Socijalističke partije Srbije osumnjičenog za zloupotrebu poslovanja sa Srbijagasom, početak sukoba na relaciji SNS-SPS uoči formiranja Vlade Srbije.
Izjave | Nedelja, 02. 10. 2022. | Komentara: 0

U LSV je puno ljudi sa energijom i dobrim idejama

LSV je demokratska politička partija i Nenad Čanak je veliki demokrata. Bez Nenada Čanka politička scena Srbije ne bi bila ni to malo moderna, ni to malo ne bi ličila na zemlje zapadne demokratije, izjavio je portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook