Čanak: Predlog evroparlamentaraca nije savršen, ali je korak napred

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 09. 09. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Predlog evroparlamentaraca nije savršen, ali je korak napred

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da predlog evroparlamentaraca o poboljšanju izbornih uslova u Srbiji „nije savršen“, ali da je LSV spremna da ga podrži.

LSV

- Spremni smo da podržimo predlog evroparlamentaraca iako nije savršen, zato što smatramo da se za izborne uslove mora boriti i da oni neće odjednom biti poboljšani već se do demokratskog izbornog procesa može doći postepeno - rekao je Čanak agenciji Beta.

Dodao je da, bez obzira što nije prihvaćen predlog te stranke za organizaciju Srbije u pet izbornih jedinica, kao i drugi predlozi kojima treba promeniti suštinu izbornog procesa u Srbiji, LSV ipak smatra da je to „korak unapred“ i da će ga zato podržati.

(SzILSV, 09.09.2021)




Izjave | Utorak, 11. 01. 2022. | Komentara: 0

Vlast u Srbiji mora odustati od ideje Srpskog sveta

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da želi da veruje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odustao od prisustva na obeležavanju Dana Republike Srpske jer nije hteo da svojim prisustvom da podršku svesnom podizanju tenzija u BiH.
Izjave | Četvrtak, 06. 01. 2022. | Komentara: 0

Šućurović: Sramna odluka da LSV nema članove u biračkim odborima

Predsednik Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović izjavio je da LSV neće imati članove u biračkim odborima na predstojećem referendumu. 
Izjave | Petak, 24. 12. 2021. | Komentara: 0

Građani treba da izađu na referendum, stav LSV narednih dana

Liga socijaldemokrata Vojvodine je stava da bojkot referenduma svakako nije rešenje kao što se i bojkot izbora pokazao kao pogrešan politički potez jer se time omogućila svevlast SNS-a, izjavio je za „Politiku“ generalni sekretar LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook