Čanak: Predlog evroparlamentaraca nije savršen, ali je korak napred

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 09. 09. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Predlog evroparlamentaraca nije savršen, ali je korak napred

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da predlog evroparlamentaraca o poboljšanju izbornih uslova u Srbiji „nije savršen“, ali da je LSV spremna da ga podrži.

LSV

- Spremni smo da podržimo predlog evroparlamentaraca iako nije savršen, zato što smatramo da se za izborne uslove mora boriti i da oni neće odjednom biti poboljšani već se do demokratskog izbornog procesa može doći postepeno - rekao je Čanak agenciji Beta.

Dodao je da, bez obzira što nije prihvaćen predlog te stranke za organizaciju Srbije u pet izbornih jedinica, kao i drugi predlozi kojima treba promeniti suštinu izbornog procesa u Srbiji, LSV ipak smatra da je to „korak unapred“ i da će ga zato podržati.

(SzILSV, 09.09.2021)




Izjave | Subota, 13. 11. 2021. | Komentara: 0

U školama učiti o religiji, veronauci je mesto u verskim ustanovama

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar izjavio je da je veronauci mesto u crkvi, a ne u školama. On je gostujući na televiziji Prva istakao da je Srbija sekularna država, da su crkva i država odvojene, a prema članu 11. Ustava, nijedna religija ne može da bude nametana i obavezna.
Izjave | Petak, 12. 11. 2021. | Komentara: 0

Marton: Muralu sa likom Mladića nije mesto ni u jednom gradu

Muralu sa likom Ratka Mladića nije mesto ni u Beogradu, ni u bilo kom drugom gradu. Komunalna policija ili inspekcija su morale reagovati ranije i naložiti uklanjanje murala u Njegoševoj ulici u Beogradu, izjavio je portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. 
Izjave | Nedelja, 07. 11. 2021. | Komentara: 0

Probleme na Balkanu je lako rešiti, ali ih treba nazvati pravim imenom

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da na Balkanu postoji nekoliko upaljenih fitilja. Kako je rekao, to je severo-istočna Bosna i Hercegovina, Kosovo, pitanje podele Bosne, pitanje srpskog sveta kao lažnog imena za veliku Srbiju, pitanje hrvatskih ekstremističkih pretenzija na delove Bosne i Hercegovine, Crna Gora kao deo ruskog plana za izlazak na topla mora... 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook