Čanak: Za mene lično Kosovo je nezavisna država

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 09. 08. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Za mene lično Kosovo je nezavisna država

BEOGRAD / NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da lično misli da je „Kosovo nezavisna država“. Čanak je za televiziju Hepi izjavio da on „to lično misli“ a da svako može da se u to isto uveri „ako ode u Đakovicu“.

LSV

- Ako odete u Đakovicu onda vidite da imaju svoju policiju, svoje sudstvo, policijski sistem koji funkcioniše - rekao je Čanak.

On je na pitanje novinara rekao da zbog takvog stava „ne smatra sebe izdajnikom“.

- Da je bio referendum u vreme Galilea – da li je zemlja ravna ploča, bilo bi 99 odsto da jeste, ali to i dalje ne znači da je zemlja ploča, već da ljudi to misle - kazao je Čanak komentarišući stavove koji o Kosovu preovlađuju među građanima Srbije.

On je rekao da je nakon razgovora sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem došao do zaključka da su njegovi stavovi „u nekim sferama što govori, istina, a u nekim sferama to su politički konstrukti“.

- Nije baš crno-belo. Ali da se zatvore oči, da patriotski ne vidiš ono što je stvarnost, to nije dobra politika - rekao je Čanak.

(SzILSV, 09.08.2021)




Izjave | Petak, 25. 03. 2022. | Komentara: 0

Ono što se u Vojvodini stvori, u nju i da se uloži

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da građanke i građani Vojvodine vide da se o njihovim problemima ne govori u Skupštini Srbije.
Izjave | Nedelja, 20. 03. 2022. | Komentara: 0

Podrška listi Vojvođani garantuje povratak Vojvodine u parlament

Liga socijaldemokrata Vojvodine ne vidi mogućnost da učestvuje na parlamentarnim izborima, zbog katastrofalnog izbornog zakona, zbog činjenice da u Beogradu nema partnera sa kojima se može sarađivati oko decentralizacije i jake autonomije Vojvodine. Zbog toga smo odlučili da podržimo koaliciju „Zajedno za Vojvodinu-Vojvođani“ i pozivamo sve članice i članove, simpatizere, sve one kojima je na srcu AP Vojvodina da 3. aprila masovno izađu na izbore, zaokruže broj 12, glasaju za Vojvođane i vrate Vojvodinu u parlament, izjavio je Aleksandar Marton
Izjave | Četvrtak, 17. 03. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Prioritet su naša deca, a ne dripac iz Kremlja

Latinično slovo Z na Putinovim tenkovima koji razaraju Ukrajinu je apsolutno nacistička svastika za 21. vek, istakao je Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, u emisiji „Rezime“ Federalne televizije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook