Čapo: Traktor nije luksuz

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Čapo: Traktor nije luksuz

ZRENJANIN - Neophodno je izmeniti odluku Vlade Republike Srbije u vezi sa registracijom traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina i LSV pokreće akciju u više od 280 vojvođanskih mesta gde će od građana zatražiti podršku za svoj zahtev da se registracija poljoprivrednih mašina plaća samo jednom, a ne svake godine " izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dejan Čapo.

- Zbog teške ekonomske situacije poljoprivrednici u Srbiji dobijaju nedovoljne subvencije, a u odnosu na prošlu godinu repromaterijal je poskupeo za 30 odsto. Uz sve to, odnedavno je, pored radovnog tehničkog pregleda, uvedena i obaveza da se poljoprivredna vozila registruju svake godine. Mi u  Ligi socijaldemokrata Vojvodine  smatramo da je to prevelik danak za ionako osiromašena poljoprivredna domaćinstva " istakao je Čapo. On je dodao da je u poljoprivrednom domaćinstvu traktor oruđe za rad, a automobil luksuz, te da nije logično da se registracija obavlja po istom principu. Prema njegovim rečima obaveza redovnog tehničkog pregleda neophodna, kako bi se održao nivo bezbednosti na putevima, a da poljoprivredno vozilo treba registrovati samo prvi put.

- Statistički podaci govore da je do broj registrovanih poljoprivrednih gazdinstava do skoro rastao, što danas nije slučaj. Taj broj se drastično smanjio, pa su očekivanja da ih neće biti više od 90.000. Prema postojećim procenama 64.000 traktora radi u oko 240.000 gazdinstava, od kojih nisu sva aktivna " podsetio je Čapo. On je rekao i da Liga ne želi da poljoprivrednici i dalje budu čuvari socijalnog mira, a da Vojvodina dođe u situaciju da "guši" svoju osnovnu privrednu delatnost.

(BILSV, 12.04.2011.)




Izjave | Petak, 13. 05. 2011. | Komentara: 0

MUP-u uručeni ključevi za policijsku stanicu na Novom naselju

NOVI SAD - Opremanje nove policijske stanice na Novom naselju može da počne, s obzirom da su gradske vlasti danas svečano uručile ministru unutrašnjih poslova Srbije Ivici Dačiću ključeve od prostora, koji je nekad zauzimala uprava Apoteke Novi Sad.
Izjave | Četvrtak, 12. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Nacrt iz Vlade biće korigovan

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš izjavio je ta Dnevnik da je na prekjučerašnjem sastanku te komisije konstatovano da je nacrt zakona o javnoj svojini, koji je sačinilo Minstarstvo finansija, polazna osnova za utvrđivanje konačnog predloga, ali i da bi on trebalo da bude korigovan u neki odredbama.
Izjave | Četvrtak, 12. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Zašto nije suđeno ratnim huškačima?

NOVI SAD - Otvarajući izložbu kustoskinje Kiristine Meneši u Muzeju Vojvodine pod nazivom "Ratna propaganda u Vojvodini 1941-1945" predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da su ovakve izložbe beskonačno važne "jer su zlo fašizma i zlo nacizma nešto što se uvek može vratiti". 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook