Centralizam je besmislen i kontraproduktivan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 05. 2019. | Komentara: 0

Centralizam je besmislen i kontraproduktivan

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je centralizam besmislen i kontraproduktivan, te da je potrebno početi sa primenom modela u kome su institucije neprikosnovene. Komentarišući za list Danas činjenicu da Srpska lista podržava moguće kontramere Beograda prema Prištini, iako one pogađaju i Srbe na Kosovu, Kostreš je rekao da je to dobar primer centralizma.

LSV

- Centralizam i odlučivanje o svim životnim pitanjima na jednom mestu i u jednoj glavi su besmisleni i kontraproduktivni, a ovo je jedan veoma dobar primer za to. Nadam se da će i ljudi i političari shvatiti da je ovakav model upravljanja državom, a koji je vekovna tradicija u Srbiji, poguban i da će se početi sa primenom modela u kome su institucije neprikosnovene, a političko odlučivanje preneto na one kojih se ta odluka najviše tiče – kazao je Kostreš.

(SzILSV, 28.05.2019)



Izjave | Sreda, 21. 09. 2022. | Komentara: 0

Marton: Čanak ostaje sa nama

Portparol LSV Aleksandar Marton kaže da Liga uvažava odluku Nenada Čanka, da se on povuče sa čela, ali da on svakako ostaje sa ligašima. Podseća da je Čanak i dalje pokrajinski poslanik.
Izjave | Sreda, 21. 09. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Kandidovaću se, delegati odlučuju ko će biti predsednik

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da će se kandidovati za predsedništvo stranke, a da li će biti izabran i za predsednika, zavisi od delegata.
Izjave | Ponedeljak, 19. 09. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Naprednjačka vlast radi na odumiranju Vojvodine

Jedini način da se u Srbiji nešto desi je da se odustane od dogovorne politike, da se krene u autentiku, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je gostujući u emisiji „Nedjeljom u 2“ na Hrvatskoj Radio Televiziji istakao da trenutna vojvođanska administracija služi tome da AP Vojvodina odumre, ali da on to neće dozvoliti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook