Centralizam je besmislen i kontraproduktivan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 05. 2019. | Komentara: 0

Centralizam je besmislen i kontraproduktivan

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je centralizam besmislen i kontraproduktivan, te da je potrebno početi sa primenom modela u kome su institucije neprikosnovene. Komentarišući za list Danas činjenicu da Srpska lista podržava moguće kontramere Beograda prema Prištini, iako one pogađaju i Srbe na Kosovu, Kostreš je rekao da je to dobar primer centralizma.

LSV

- Centralizam i odlučivanje o svim životnim pitanjima na jednom mestu i u jednoj glavi su besmisleni i kontraproduktivni, a ovo je jedan veoma dobar primer za to. Nadam se da će i ljudi i političari shvatiti da je ovakav model upravljanja državom, a koji je vekovna tradicija u Srbiji, poguban i da će se početi sa primenom modela u kome su institucije neprikosnovene, a političko odlučivanje preneto na one kojih se ta odluka najviše tiče – kazao je Kostreš.

(SzILSV, 28.05.2019)



Izjave | Subota, 01. 10. 2011. | Komentara: 0

Bespotrebna politizacija popisa

BEOGRAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas za Pravdu da se pitanje da li će se građani Vojvodine na predstojećem popisu izjasniti kao Vojvođani bespotrebno politizuje. Kako je navela, ustavno je pravo svakog građanina da se izjasni u skladu sa svojim željama i osećanjima.
Izjave | Petak, 30. 09. 2011. | Komentara: 0

Liga ne sugeriše građanima kako da se izjasne na popisu

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za današnji Pres da Liga nema veze sa bilbordima kojima se građani i građanke pozivaju da se na predstojećem popisu izjasne kao Vojvođani ili Vojvođanke, niti da zna ko stoji iza ove akcije.
Izjave | Utorak, 27. 09. 2011. | Komentara: 0

Poslanička grupa LSV pisala Egerešiju

NOVI SAD - Pokrajinski poslanici Lige socijaldemokarta Vojvodine zatražili su juče od predsednika Skupštine APV Šandora Egerešija da zakaže hitnu sednicu parlamenta na kojoj bi se rasnravljalo o nedavnom skandalaznom otkazivanju skušptinske rasprave.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook