Deklaracija bi mogla nestati kako se i pojavila

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 09. 04. 2013. | Komentara: 0

Deklaracija bi mogla nestati kako se i pojavila

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je danas u izjavi za Naše novine da bi Liga, iako kao koalicioni partner nije bila konsultovana o izradi deklaracije o zaštiti prava Vojvodine, podržala usvajanje tog dokumenta.

LSV

Međutim upozorio je da, zbog očiglednog pritiska i bure koju je izazvao na političkoj sceni, dokument može nestati baš onako kako se i pojavio, preko noći. Kostreš je za Blic upozorio i da pokrajinska vlada uvek bombastično krene i bori se za Vojvodinu, a onda odustane.
– Inače, uvek podržavamo ono što ima za cilj povećanje nadležnosti ili potvrđivanje već stečenih prava Vojvodine – rekao je Kostreš. Podsetimo, zamenik predsednika LSV je, govoreći o ovoj temi, juče za Radio Novi Sad rekao da Liga nije bila obaveštena o nameri da se usvoji ta deklaracija, zbog čega ne zna ni da li je reč o dnevno političkom aktu ili je to „definitivna odluka pisca ove Deklaracije da se svi zajedno pozabavimo autonomijom Vojvodine i njenim položajem“.  Za TV B92 je  potvrdio da će LSV, iako iznenađena činjenicom da se deklaracija nenajavljeno pojavila na dnevnom redu skupštine, glasati za nju.

(BILSV, 09. 04. 2013.)



Izjave | Četvrtak, 21. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakon o imovini Vojvodine do septembra

NOVI SAD - Predsednik Radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine Bojan Kostreš, izjavio je danas da je realno očekivati da zakon o imovini i prihodima AP Vojvodine, bude gotov do početka septembra.
- Tehnički je vrlo jednostavno napraviti taj zakon, a veliki je problem da se on politički usaglasi - rekao je Kostreš u Beogradu, gde se danas prvi put sastala Radna grupa za izradu tog zakona.
Izjave | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Začudila me Tadićeva poseta Nikoliću

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Danas da je začuđen odlukom predsednika Srbije Borisa Tadića da poseti "radikalskog vođu" Tomislava Nikolića kada je počeo štrajk glađu i žeđu, kao i da će o tome s njim morati da razgovara.
Izjave | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Za finale Kupa izvan Beograda

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović uputio je danas otvoreno pismo predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Tomislavu Karadžiću, u kojem predlaže da se razmotri mogućnost da se finalne utakmice Kupa Srbije igraju i van Beograda.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook