Demokratija nije samo sloboda govora, nego i zaštita društva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 17. 04. 2020. | Komentara: 0

Demokratija nije samo sloboda govora, nego i zaštita društva

NOVI SAD - Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine, izjavio je danas da demokratija ne znači samo slobodu govora i iznošenja ideja nego i zaštitu društva od destrukcije, nezakonitog i antiustavnog delovanja. Upitan kako komentariše izjavu Saše Radulovića, lidera pokreta DJB, da su mediji u Srbiji „politički protivnici građana“, uključujući i N1 i Danas, Kostreš je rekao da ga od tog čoveka više ništa ne iznenađuje. 

LSV

- Ko ne razume ulogu medija u društvu i njihov značaj, kao i potrebu da oni budu prenosioci vesti a ne propagandne alatke u nečijim rukama, zaista ne zaslužuje prisustvo u javnom prostoru. Demokratija ne znači samo slobodu govora i iznošenja ideja nego i zaštitu društva od destrukcije, nezakonitog i antiustavnog delovanja - kazao je Kostreš za rubriku „Pitanje/odgovor“ lista Danas.

(SzILSV, 17.04.2020)




Izjave | Utorak, 15. 03. 2022. | Komentara: 0

Putina ne interesuju ni Srbija ni srpski narod

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin izvršio agresiju na suverenu, nezavisnu, međunarodno priznatu članicu Ujedinjenih nacija – Ukrajinu.
Izjave | Nedelja, 13. 03. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Srbija mora da se opredeli, EU da primi Zapadni Balkan u članstvo

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da Srbija mora da zauzme prozapadnu stranu u ratu u Ukrajini i pozvao Evropsku uniju da odmah primi zemlje Zapadnog Balkana u EU.
Izjave | Nedelja, 06. 03. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Putinovo Z je fašistička svastika za 21. vek

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je slovo „Z“, kojim ruska vojska obeležava svoja vojna vozila, „fašistička svastika za 21. vek“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook