Dokle su stigle istrage o paljenju pekara u Vojvodini?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 10. 2016. | Komentara: 0

Dokle su stigle istrage o paljenju pekara u Vojvodini?

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić pitala je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova i ministra Nebojšu Stefanovića dokle je stigla istraga i šta organi reda imaju od informacija povodom napada na pekare u Vojvodini, čiji su vlasnici Albanci, a od čega je preotklo dve godine.

 LSV

– U noći između 15. i 16. oktobra 2014. godine izvršen je niz napada, nakon fudbalske utakmice Srbija-Albanija, i to u mojoj Vojvodini, odakle dolazim, tačnije na nekoliko pekara u Novom Sadu, Staroj Pazovi i Somboru. Neke su zapaljene, odnosno podmetnuti su požari, na druge je pucano iz vatrenog oružja, na treće je bacana bomba, a do današnjeg dana nijedan od slučajeva nije dobio sudski epilog. Želela bih da znam u kojoj fazi je istraga i šta se dešava sa podacima do kojih su organi reda došli – navela je Tepić.


Poslanica LSV je ministra Stefanovića i MUP pitala i kako je moguće i zašto policija, odnosno organi reda nisu preduzeli ništa da spreče okupljanje klerofašističke organizacije „Obraz“, čije delovanje je zabranio Ustavni sud Srbije.

– Pre nekoliko dana, 24. septembra ove godine, ova organizacija se, sa još nekoliko desničarskih organizacija, okupila u sred grada Beograda i održala protest na kojem je njen, pretpostavljam još uvek predsednik, govorio. Želim odgovore na ta pitanja – zaključila je Marinika Tepić.

(BILSV, 18. 10. 2016)

 




Izjave | Sreda, 12. 07. 2023. | Komentara: 0

U Srbiji su zakoni i dobrosusedski odnosi iza ličnih interesa

Upitan da prokomentariše neizručenje Svetozara Marovića Crnoj Gori, a o čemu su pitani i predsednici Crne Gore i Srbije Jakov Milatović i Aleksandar Vučić prilikom nedavnog susreta, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš je rekao da je takva situacija neverovatna.
Izjave | Utorak, 27. 06. 2023. | Komentara: 0

Marton: Vučić svojim istupima produbljuje podele u našem društvu

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je za zrenjaninsku KTV da su građani sa pravom veoma nezadovoljni  i da je to razlog zašto već nedeljama protestuju. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook