Dokle su stigle istrage o paljenju pekara u Vojvodini?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 10. 2016. | Komentara: 0

Dokle su stigle istrage o paljenju pekara u Vojvodini?

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić pitala je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova i ministra Nebojšu Stefanovića dokle je stigla istraga i šta organi reda imaju od informacija povodom napada na pekare u Vojvodini, čiji su vlasnici Albanci, a od čega je preotklo dve godine.

 LSV

– U noći između 15. i 16. oktobra 2014. godine izvršen je niz napada, nakon fudbalske utakmice Srbija-Albanija, i to u mojoj Vojvodini, odakle dolazim, tačnije na nekoliko pekara u Novom Sadu, Staroj Pazovi i Somboru. Neke su zapaljene, odnosno podmetnuti su požari, na druge je pucano iz vatrenog oružja, na treće je bacana bomba, a do današnjeg dana nijedan od slučajeva nije dobio sudski epilog. Želela bih da znam u kojoj fazi je istraga i šta se dešava sa podacima do kojih su organi reda došli – navela je Tepić.


Poslanica LSV je ministra Stefanovića i MUP pitala i kako je moguće i zašto policija, odnosno organi reda nisu preduzeli ništa da spreče okupljanje klerofašističke organizacije „Obraz“, čije delovanje je zabranio Ustavni sud Srbije.

– Pre nekoliko dana, 24. septembra ove godine, ova organizacija se, sa još nekoliko desničarskih organizacija, okupila u sred grada Beograda i održala protest na kojem je njen, pretpostavljam još uvek predsednik, govorio. Želim odgovore na ta pitanja – zaključila je Marinika Tepić.

(BILSV, 18. 10. 2016)

 




Izjave | Četvrtak, 13. 06. 2024. | Komentara: 0

Podrška studentima koji brane slobodu i dostojanstvo svoje kuće

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je studente koji su juče blokrali zgradu Rektorata Novosadskog univerziteta s ciljem da onemoguće održavanje, kako su naveli, protivpravno organizovanih izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta.
Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: U Vojvodini je sve počelo, u Vojvodini će se i završiti

Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su „nad našim narodom počinjeni brojni i strašni zločini, da mi nismo zapodenuli ratove u svetu i da smo za agresore bili kolateralna šteta“ nije istinita.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook