Dokle su stigle istrage o paljenju pekara u Vojvodini?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 10. 2016. | Komentara: 0

Dokle su stigle istrage o paljenju pekara u Vojvodini?

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić pitala je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova i ministra Nebojšu Stefanovića dokle je stigla istraga i šta organi reda imaju od informacija povodom napada na pekare u Vojvodini, čiji su vlasnici Albanci, a od čega je preotklo dve godine.

 LSV

– U noći između 15. i 16. oktobra 2014. godine izvršen je niz napada, nakon fudbalske utakmice Srbija-Albanija, i to u mojoj Vojvodini, odakle dolazim, tačnije na nekoliko pekara u Novom Sadu, Staroj Pazovi i Somboru. Neke su zapaljene, odnosno podmetnuti su požari, na druge je pucano iz vatrenog oružja, na treće je bacana bomba, a do današnjeg dana nijedan od slučajeva nije dobio sudski epilog. Želela bih da znam u kojoj fazi je istraga i šta se dešava sa podacima do kojih su organi reda došli – navela je Tepić.


Poslanica LSV je ministra Stefanovića i MUP pitala i kako je moguće i zašto policija, odnosno organi reda nisu preduzeli ništa da spreče okupljanje klerofašističke organizacije „Obraz“, čije delovanje je zabranio Ustavni sud Srbije.

– Pre nekoliko dana, 24. septembra ove godine, ova organizacija se, sa još nekoliko desničarskih organizacija, okupila u sred grada Beograda i održala protest na kojem je njen, pretpostavljam još uvek predsednik, govorio. Želim odgovore na ta pitanja – zaključila je Marinika Tepić.

(BILSV, 18. 10. 2016)

 




Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook