Došlo je vreme da LSV napravi Pokrajinsku vladu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 18. 03. 2016. | Komentara: 0

Došlo je vreme da LSV napravi Pokrajinsku vladu

ŠID – Došlo je vreme da Liga socijaldemokrata Vojvodine napravi Pokrajinsku vladu, istakao je sinoć lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. Gostujući u emisiji „Tema“ na  Sremskoj Televiziji Čanak je ukazao da su do sada isprobani svi ostali modeli 


– Ja se toplo nadam da će LSV biti u situaciji da može sama da formira vladu Vojvodine, da bi smo najzad imali jednu vladu koja će biti spremna da se suprotstavi ovakvoj devastaciji Vojvodine – naveo je Čanak. 
Prema njegovim rečima Liga socijaldemokrata Vojvodine nema potrebe da objašnjava svoje stavove jer ih za 26 godina nije menjala, podsetivši da sve to vreme postoji jedan te isti nesporazum sa Beogradom - „oni hoće naše pare, a mi hoćemo naše pare i nikako da se dogovorimo čije su naše pare“. 

– Kako to da mi možemo u Vojvodini da zaradimo, a ne umemo da potrošimo? Nego uvek ima neko pametniji u Beogradu ko će to znati bolje da potroši, a mi ćemo tu biti samo da se rasprodajemo i da radimo. Ali kad treba nešto odlučivati, onda nismo dovoljno pametni i sposobni. Ja u to jednostavno ne verujem – naveo je Čanak upitavši kako Vojvodina nema nikakav nesporazum sa ljudima koji žive u Kragujevcu, Kraljevu, Nišu ili Leskovcu? 

– Zato što i oni pate od beogradizacije kao i mi. Država je konstruisana i podešena na ratnu državu vremena Slobodana Miloševića. Od toga se nije odustalo, nego su se ti mehanizmi samo usavršavali i evo do dana današnjeg se nije pristupilo njihovim reformama. A za to što se to nije dogodilo najodgovornija je DS – rekao je Čanak ističući da je DS  u jednom trenutku imala i nož i pogaču da sve to promeni i popravi, ali nije ništa uradila. Dodao je i da Liga traži samo jedno - da Vojvođani sami odlučuju o svojoj sudbini.

(BILSV, 18. 03. 2016)




Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook