Došlo je vreme da LSV napravi Pokrajinsku vladu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 18. 03. 2016. | Komentara: 0

Došlo je vreme da LSV napravi Pokrajinsku vladu

ŠID – Došlo je vreme da Liga socijaldemokrata Vojvodine napravi Pokrajinsku vladu, istakao je sinoć lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. Gostujući u emisiji „Tema“ na  Sremskoj Televiziji Čanak je ukazao da su do sada isprobani svi ostali modeli 


– Ja se toplo nadam da će LSV biti u situaciji da može sama da formira vladu Vojvodine, da bi smo najzad imali jednu vladu koja će biti spremna da se suprotstavi ovakvoj devastaciji Vojvodine – naveo je Čanak. 
Prema njegovim rečima Liga socijaldemokrata Vojvodine nema potrebe da objašnjava svoje stavove jer ih za 26 godina nije menjala, podsetivši da sve to vreme postoji jedan te isti nesporazum sa Beogradom - „oni hoće naše pare, a mi hoćemo naše pare i nikako da se dogovorimo čije su naše pare“. 

– Kako to da mi možemo u Vojvodini da zaradimo, a ne umemo da potrošimo? Nego uvek ima neko pametniji u Beogradu ko će to znati bolje da potroši, a mi ćemo tu biti samo da se rasprodajemo i da radimo. Ali kad treba nešto odlučivati, onda nismo dovoljno pametni i sposobni. Ja u to jednostavno ne verujem – naveo je Čanak upitavši kako Vojvodina nema nikakav nesporazum sa ljudima koji žive u Kragujevcu, Kraljevu, Nišu ili Leskovcu? 

– Zato što i oni pate od beogradizacije kao i mi. Država je konstruisana i podešena na ratnu državu vremena Slobodana Miloševića. Od toga se nije odustalo, nego su se ti mehanizmi samo usavršavali i evo do dana današnjeg se nije pristupilo njihovim reformama. A za to što se to nije dogodilo najodgovornija je DS – rekao je Čanak ističući da je DS  u jednom trenutku imala i nož i pogaču da sve to promeni i popravi, ali nije ništa uradila. Dodao je i da Liga traži samo jedno - da Vojvođani sami odlučuju o svojoj sudbini.

(BILSV, 18. 03. 2016)




Izjave | Nedelja, 03. 04. 2011. | Komentara: 0

Marton: Sav gradski inventar ne pripada Zrenjaninu

ZRENJANIN - Iako se služe imovinom na svojoj teritoriji, opštine tom imovinom ne raspolažu. Pošto se, prema važećem zakonu, za sve se pita centralna vlast, zbog gomile dozvola, ni u najmanjem zaseoku nije lako otvoriti prodavnicu, preno je danas RTS.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica tragične pogibije Olega Nasova

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i zamenik gradonačelnika Zoran Mandić, povodom obeležavanja godišnjice tragične pogibije Novosađanina Olega Nasova, položili su danas cveće na spomen-ploču na platou ispred Varadinskog mosta.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Loš odnos republičkih organa prema pokrajinskim

BEOGRAD - Od 2000. godine Skupština AP Vojvodine uputila je Narodnoj skupštini Republike Srbije ukupno 39 zakonskih predloga i na desetine amandmana na različite zakone, a od tog broja usvojeno je svega pet zakona i 13 amandmana, istakla je danas potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook