Došlo je vreme da LSV napravi Pokrajinsku vladu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 18. 03. 2016. | Komentara: 0

Došlo je vreme da LSV napravi Pokrajinsku vladu

ŠID – Došlo je vreme da Liga socijaldemokrata Vojvodine napravi Pokrajinsku vladu, istakao je sinoć lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. Gostujući u emisiji „Tema“ na  Sremskoj Televiziji Čanak je ukazao da su do sada isprobani svi ostali modeli 


– Ja se toplo nadam da će LSV biti u situaciji da može sama da formira vladu Vojvodine, da bi smo najzad imali jednu vladu koja će biti spremna da se suprotstavi ovakvoj devastaciji Vojvodine – naveo je Čanak. 
Prema njegovim rečima Liga socijaldemokrata Vojvodine nema potrebe da objašnjava svoje stavove jer ih za 26 godina nije menjala, podsetivši da sve to vreme postoji jedan te isti nesporazum sa Beogradom - „oni hoće naše pare, a mi hoćemo naše pare i nikako da se dogovorimo čije su naše pare“. 

– Kako to da mi možemo u Vojvodini da zaradimo, a ne umemo da potrošimo? Nego uvek ima neko pametniji u Beogradu ko će to znati bolje da potroši, a mi ćemo tu biti samo da se rasprodajemo i da radimo. Ali kad treba nešto odlučivati, onda nismo dovoljno pametni i sposobni. Ja u to jednostavno ne verujem – naveo je Čanak upitavši kako Vojvodina nema nikakav nesporazum sa ljudima koji žive u Kragujevcu, Kraljevu, Nišu ili Leskovcu? 

– Zato što i oni pate od beogradizacije kao i mi. Država je konstruisana i podešena na ratnu državu vremena Slobodana Miloševića. Od toga se nije odustalo, nego su se ti mehanizmi samo usavršavali i evo do dana današnjeg se nije pristupilo njihovim reformama. A za to što se to nije dogodilo najodgovornija je DS – rekao je Čanak ističući da je DS  u jednom trenutku imala i nož i pogaču da sve to promeni i popravi, ali nije ništa uradila. Dodao je i da Liga traži samo jedno - da Vojvođani sami odlučuju o svojoj sudbini.

(BILSV, 18. 03. 2016)




Izjave | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini se mora vratiti imovina

NOVI SAD - Mora se vratiti imovina AP Vojvodine. Ona koja joj je oduzeta posle puča 1988. godine koji je Milošević sa njegovim saradnicima napravio " izjavio je večeras u Nacionalnom dnevniku RTV Pink predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je precizirao da se tu ne misli samo na "zbir imovine kojom danas upravlja pokrajinska administracija".
Izjave | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Isteraćemo do kraja priču o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava

NOVI SAD - Suština problema sa vraćanjem imovine Vojvodini i lokalnim samouprava u Srbiji jeste što ne postoji jasna ideja decentralizacije zemlje pa svaka nova vlada pravi svoj predlog zakona, istakao je sinoć zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš gostujući u emisiji Signali na Radio-televiziji Vojvodina.
Izjave | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Nema menjanja dnevnog reda

NOVI SAD - Odložena sednica Skupštine grada zakazana je za petak, ali za javnost ostaje nepoznanica da li će zasedanja i biti jer, prema poslednjim informacijama, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) ne odustaju od mandata Vere Kopicl, pise Nacionalni građanski.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook