Država bolećiva prema huliganskim grupama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 05. 10. 2011. | Komentara: 0

Država bolećiva prema huliganskim grupama

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak govorio je sinoć u emisiji Politbiro, na RTV 1 o zabrani Parade ponosa, zamerivši pri tom na bolećivom stavu države prema huliganskim grupama. Čanak je upozorio da su te huliganske grupe potpuno jasno identifikovane, te da su presvučene u razne sportske i klerikalne dresove koji ih čine nedodorljivim.

Nenad Čanak

- Bolećivost prema tim grupacijama je najrasprostranjenija kod onih koji bi nekako voleli da im te grupacije pomognu da dođu na vlast bez izbora. Treba biti svestan da vladajuća koalicija očigledno popušta ovoga trenutka zbog činjenice da su izbori u sledećih nekoliko meseci, da ne bi napravila nekakav prediziborni gaf i grešku kojoj bi odbila deo biračkog tela - rekao je Čanak.

On je upozorio da te stranke previđaju da bi povlačenje pred fašistima moglo dovesti do toga da izbora ni ne bude.

- Oni će na vlast doći kamenicama i motkama, a otići građanskim ratom - upozorio je lider LSV.

(BILSV, 05. 10.2011.)



Izjave | Subota, 08. 10. 2022. | Komentara: 0

Građani Vojvodine smeju da budu Vojvođani

Poziv da se građanima ne osporava pravo da se slobodno izjasne kao Vojvođani nije nikakav separatizam, niti poziv na formiranje nove nacije, izjavio je portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. On je u izjavi za Radio Slobodna Evropa istakao da je to „samo zahtev za poštovanjem Ustava i zakona“. 
Izjave | Četvrtak, 06. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Rusija preko NIS-a radi prljave i špijunske poslove

Još od dana kada su Boris Tadić i Vojislav Koštunica poklonili Naftnu industriju Srbije Rusiji, potpisivanjem energetskog sporazuma, NIS je alat Ruske Federacije i režima Vladimira Putina, kojim se Srbija ucenjuje. Očigledno je da se preko NIS rade i drugi prljavi poslovi za Rusiju, kao što je i ova špijunska afera u Rumuniji – kaže za Danas Bojan Kostreš
Izjave | Četvrtak, 06. 10. 2022. | Komentara: 0

Izjasniti se kao Vojvođanin je pitanje osnovnog ljudskog prava

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je izjašnjavanje na popisu kao Vojvođanin pitanje osnovnog ljudskog prava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook