DS i SVM do sutra u podne da odluče o vanrednoj sednici Skupštine APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 20. 03. 2016. | Komentara: 0

DS i SVM do sutra u podne da odluče o vanrednoj sednici Skupštine APV

NOVI SAD - Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskoj skupštini Dušan Jakovljev pozvao je danas koalicione partnere iz Demokratske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara da podrže inicijativu o hitnoj sednici Skupštine AP Vojvodine zbog hapšenja poljoprivrednika na teritoriji Sombora.

LSV
 
- Iskreno se nadam da ćete našu inicijativu prihvatiti i podržati i potpisima i glasovima poslanika poslaničkih grupa DS i SVM - naveo je Jakovljev i pozvao poslaničke grupe koalicionih partnera da se o tome izjasne najkasnije do sutra u podne.
 
LSV je u pozivu koalicionim partnerima predložila da Skupština Vojvodine usvoji zaključak kojim se od Vlade Srbije zahteva da stavi van snage zaključak od 11. marta, kojim je, kako se ocenjuje, legalizovana uzurpacija državnog zemljišta. Takođe traži da Skupština Vojvodine usvoji zaključak kojim će se predsednici opština i gradonačelnici sa teritorije Vojvodine pozvati da ne prihvate preporuke Vlade Srbije iz tog zaključka.
 
Liga zahteva i da Ministarstvo poljoprivrede izvesti javnost ko su uzurpatori poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji Vojvodine i da protiv njih preduzme zakonom propisane mere. LSV traži da se usvoji i zaključak kojim će se pozvati ministarstvo da bez odlaganja pristupi izradi teksta novog Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

(BILSV, 20.03.2016)



Izjave | Subota, 06. 08. 2022. | Komentara: 0

Proruska struja u Srbiji želi da Crna Gora nestane

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je potpisivanje Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve udaljavanje od procesa evropskih integracija po standardima srpske agenture.
Izjave | Ponedeljak, 25. 07. 2022. | Komentara: 0

Malešević: Srbija treba da preuzme upravljanje Naftnom industrijom Srbije

Član Saveta za budžet i finansije Lige socijaldemokrata Vojvodine Mlađen Malešević izjavio je da Srbija treba Rusiji da uvede sankcije i ukine energetski sporazum, te da preuzme upravljanje Naftnom industrijom Srbije. 
Izjave | Subota, 23. 07. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Izmena izbornog zakona u Bosni i Hercegovini pokušaj legitimizacije etničkih čišćenja

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kritikovao je najavljeni predlog izmena izbornog zakona u Bosni i Hercegovini i ocenio da je to pokušaj legitimizacije i legalizacije posledica etničkih čišćenja i ratnih zločina koji su počinjeni u toj državi tokom ratova iz devedesetih godina 20. veka.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook