Dug put do promene vlasti u AP Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 04. 06. 2014. | Komentara: 0

Dug put do promene vlasti u AP Vojvodini

NOVI SAD – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine Branislav Bogaroški ocenio je danas za agenciju Beta da je "mnogo duži put" do nove vladajuće većine, nego što se to tumači u medijima. 

LSV

Bogaroški je precizirao da su inicijativu LSV za promenu izbornih pravila, podržala 63 poslanika i dodao da jedino što očekuje u petak jeste da bude usvojena inicijativa njegove stranke, ali ne i da bude postavljeno pitanje poverenja Vladi Vojvodine.

– Ovo je pitanje koje ne može biti jasnije. Što se nas tiče, očekujemo da u petak bude usvojena naša inicijativa. A mnogo je duži put do nove vladajuće većine, nego što se to tumači u medijima – naveo je Bogaroški.

LSV predlaže da se izbori za Skupštinu Vojvodine ubuduće održavaju po proporcionalnom sistemu, umesto dosadašnjeg kombinovanog, po kojem je 60 poslanika birano po proprocionalnom, a 60 po dvokružnom većinskom sistemu.

(BILSV, 04. 06. 2014)



Izjave | Ponedeljak, 29. 06. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Potrebna alternativa vlasti

Komentarišući izjavu gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića da građanima treba motka da bi se disciplinovali, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da drugačiju izjavu od tog čoveka nije ni očekivao. Kostreš dodaje da je Srbiji potrebna alternativa postojećoj nesposobnoj, agresivnoj i bahatoj vlasti.
Izjave | Četvrtak, 25. 06. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Ponudiću ostavku Glavnom odboru LSV

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je da će nakon poraza na izborima ponuditi svoju ostavku Glavnom odboru stranke. Gostujući u emisiji „Pressing“ na sarajevskoj televiziji N1, on je rekao da je poraz jasan – on i stranka LSV su satanizovani čim su rekli da će izaći na izbore.
Izjave | Utorak, 23. 06. 2020. | Komentara: 0

Marton: Doživeli smo neuspeh, krivica je i na nama

Ujedinjena demokratska Srbija i Vojvodjanski front doživeli su izborni neuspeh, iako su ponudili ozbiljnu političku platformu, kaže portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. Kako je kazao u razgovoru za Tanjug, ideja evropske i moderne Srbije, a u njoj autonomne Vojvodine, sigurno ima mnogo više pristalica ali kampanja bojkota je najveći deo levo-liberalnih birača odvratila od izlaska na birališta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook