Dug put do promene vlasti u AP Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 04. 06. 2014. | Komentara: 0

Dug put do promene vlasti u AP Vojvodini

NOVI SAD – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine Branislav Bogaroški ocenio je danas za agenciju Beta da je "mnogo duži put" do nove vladajuće većine, nego što se to tumači u medijima. 

LSV

Bogaroški je precizirao da su inicijativu LSV za promenu izbornih pravila, podržala 63 poslanika i dodao da jedino što očekuje u petak jeste da bude usvojena inicijativa njegove stranke, ali ne i da bude postavljeno pitanje poverenja Vladi Vojvodine.

– Ovo je pitanje koje ne može biti jasnije. Što se nas tiče, očekujemo da u petak bude usvojena naša inicijativa. A mnogo je duži put do nove vladajuće većine, nego što se to tumači u medijima – naveo je Bogaroški.

LSV predlaže da se izbori za Skupštinu Vojvodine ubuduće održavaju po proporcionalnom sistemu, umesto dosadašnjeg kombinovanog, po kojem je 60 poslanika birano po proprocionalnom, a 60 po dvokružnom većinskom sistemu.

(BILSV, 04. 06. 2014)



Izjave | Četvrtak, 02. 09. 2021. | Komentara: 0

Vojvođanski identitet nije samo kulen i tamburica

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da niko nema ideju o stvaranju vojvođanske nacije i podseća da prema postojećem Ustavu građani imaju pravo da se slobodno nacionalno izjašnjavaju ili ne izjašnjavaju, kao i prema regionalnoj pripadnosti.
Izjave | Četvrtak, 26. 08. 2021. | Komentara: 0

Marton: Normalno je da postoji vojvođanski identitet

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton, odgovarajući na pitanje dnevnog lista Blic,  istakao je da je Vojvodina je već duže od 170 godina prepoznata kao autonomni entitet i da je jasno da je ona kulturno-istorijski-civilizacijski zaokružen prostor.
Izjave | Četvrtak, 26. 08. 2021. | Komentara: 0

LSV je opozicija politici koju sprovode Aleksandar Vučić i SNS

Od osnivanja, 14. jula 1990. godine, Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže za nepromenjeni sistem vrednosti i sprovodi program, još tada definisan kao „3A“ – autonomija, antitotalitarizam i antinacionalizam, koji je vremenom dopunjavan i prilagođavan novonastalim okolnostima, ali u svojoj suštini nikada nije doveden u pitanje. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook