Dug put do promene vlasti u AP Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 04. 06. 2014. | Komentara: 0

Dug put do promene vlasti u AP Vojvodini

NOVI SAD – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine Branislav Bogaroški ocenio je danas za agenciju Beta da je "mnogo duži put" do nove vladajuće većine, nego što se to tumači u medijima. 

LSV

Bogaroški je precizirao da su inicijativu LSV za promenu izbornih pravila, podržala 63 poslanika i dodao da jedino što očekuje u petak jeste da bude usvojena inicijativa njegove stranke, ali ne i da bude postavljeno pitanje poverenja Vladi Vojvodine.

– Ovo je pitanje koje ne može biti jasnije. Što se nas tiče, očekujemo da u petak bude usvojena naša inicijativa. A mnogo je duži put do nove vladajuće većine, nego što se to tumači u medijima – naveo je Bogaroški.

LSV predlaže da se izbori za Skupštinu Vojvodine ubuduće održavaju po proporcionalnom sistemu, umesto dosadašnjeg kombinovanog, po kojem je 60 poslanika birano po proprocionalnom, a 60 po dvokružnom većinskom sistemu.

(BILSV, 04. 06. 2014)



Izjave | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

Za bolji i kvalitetniji život u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Današnji Dnevnik piše da će na narednim izborima u Zrenjaninu svog kandidata za gradonačelnika imati i Liga socijaldemokrata Vojvodine i Demokrataska stranka i prenosi izjavu kandidata LSV - zamenika predsednika stranke Bojana Kostreša, da se nada da će dobiti podršku Gradske organizacije LSV Zrenjanin jer ona o tome odlučuje.
Izjave | Sreda, 14. 12. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Najvažnije da je Srbija ostala na putu za EU

NOVI SAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ocenila je gostujući u Jutarnjem progranu na RTV Pinku da put Srbije u Evropu nije stopiran, i “da ko god da je imao takav interes, samo ga je usporio”.
Izjave | Sreda, 14. 12. 2011. | Komentara: 0

Pet sednica nije dovoljno

NOVI SAD - Naravno da pet sednica godišnje nije dovoljno, ali je ovo pitanje koje mora da se postavi najvećoj poslaničkoj grupi ili predsedniku Skupštine Vojvodine koji zakazuje sednicu – izjavila je za emisiju Politbiro, Radio televizije Vojvodine, potpredsednica Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević, odgovarajući na pitanje da li je pet sednica pokrajinskog parlamenta koliko je bilo ove godine dovoljno za sve što treba da se uradi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook