Dva i po veka od formiranja Šajkaškog bataljona

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 20. 02. 2013. | Komentara: 0

Dva i po veka od formiranja Šajkaškog bataljona

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno infromisanje Slaviša Grujić pozdravio je što će mnogi događaji biti posvećeni sećanju i obeležavanju 250-te godišnjice Šajkaškog bataljona.

LSV

On je na jučerašnjoj konferenciji za novinare najavio i nekoliko događaja u čijem obeležavanju će učestvovati pokrajinska vlada.

- Kako će, pored Vlade AP Vojvodine, u realizaciji programa učestvovati i grad Novi Sad, Muzej Vojvodine i grada Novog Sada, Arhiv Vojvodine, Matica srpska, Radio-televizija Vojvodine, opštine Titel i Žabalj, jasno je da svi zajedno podižemo ovu manifestaciju na mesto koje zaslužuje u istorijsko-društvenom smislu. Interes da se obeleži dva i po veka od osnivanja bataljona ima i Republika Austrija, koja nam je pomogla, omogućivši uvid u arhivsku građu, jer je ovo nekada bila njena teritorija, gde je ova priča počela, kao što se i završila. Narednih godina, obeležićemo i godišnjicu prvog Svetskog rata, potom godišnjicu Petrovaradinske bitke i brojne druge značajne istorijske datume, koji su na ovim prostorima ostavili jake pečate - rekao je Slaviša Grujić.

(BILSV, 20.02.2013)



Izjave | Ponedeljak, 07. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ističu zastave širom Vojvodine

NOVI SAD - Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine, u poslednjih nedelju dana, smanjili su broj lokalnih samouprava u pokrajini u kojima nisu bile istaknute zastave Vojvodine. Sada se vojvođanska trobojka vijori u 32 od ukupno 45 opština i gradova, piše današnja Politika.
Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.
Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook