EU integracije doprinose miru, bezbednosti i prosperitetu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 11. 07. 2016. | Komentara: 0

EU integracije doprinose miru, bezbednosti i prosperitetu

BEOGRAD - Predsednica skupštinskog Odbora za evropske integracije Marinika Tepić poručila je danas da proces pridruživanja i članstvo u EU predstavlja strateško opredeljenje i glavni spoljnopolitički prioritet svih zemalja regiona i da je veoma važna stalna podrška i podstrek evropskoj perspektivi od Evropske komisije, Evropskog parlamenta, ali, pre svega, od država članica.

LSV

Tepić je prisustvovala dvodnevnom sastanku predsedavajućih parlamentarnih odbora za evropske poslove parlamenata Evropske unije - KOSAK u Bratislavi, u okviru parlamentarne dimenzije slovačkog predsedavanja Savetom EU, saopšteno je iz republičkog parlamenta. Ona je u obraćanju istakla snažno opredeljenje Srbije za članstvo u EU, posvećenost reformskim procesima i usaglašavanju zakonodavstva sa pravom EU, kao i doprinos koji Srbija daje dostupnim inicijativama, politikama i misijama EU i u ovoj fazi.

- Integracija ovog dela Evrope doprinosi miru i bezbednosti, ali i prosperitetu, a princip solidarnosti je ključan u razvoju politike proširenja, uz posvećenost država kandidata reformama u svim oblastima - rekla je Tepić i izrazila zadovoljstvo što postoji volja svih članica da se nastavi sa otvaranjem pripremljenih pregovaračkih poglavlja. Dodala je i da je Srbija sa pažnjom pratila napore koje sve zemlje i institucije EU ulažu na uspostavljanju bolje kontrole i upravljanja migrantskom i izbegličkom krizom, preuzimajući deo odgovornosti, uključujući i privremeni smeštaj jednog broja migranata, te naglasila da će se Srbija, iako nije država članica, truditi da bude deo zajedničkog rešenja.

Na sastanku, koji je završen danas, učestvovali su predstavnici 28 zemalja članica EU, EP, kao i zemalja kandidata za članstvo u EU, a kako gosti i predstavnici EK, Evropskog saveta, Norveške i Švajcarske. 
(BILSV, 11.07.2016)



Izjave | Subota, 18. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Proterati ruskog ambasadora, Rusija je iza desničarskih protesta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozvao je premijerku Anu Brnabić da iz Srbije protera ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka, ukoliko se dokaže da Rusija stoji iza desničarskih protesta.
Izjave | Četvrtak, 16. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Poruka Sretenja je sloboda, sve suprotno od onog kako je vlast tumači

"Poruka Sretenja, kao dvostrukog praznika - ustanka i ustavnosti, je potpuno drugačija od one kakvom je sadašnja vlast tumači. Prava poruka je emancipacija, oslobođenje, sloboda, i to ne samo ka spolja, nego i unutrašnja, od lične vlasti i autoritarizma", izjavio je istoričar Milivoj Bešlin.
Izjave | Ponedeljak, 13. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Naprednjaci su nacionalisti i putinofili, ne delimo vrednosti

Liga socijaldemokrata Vojvodine sa Srpskom naprednom strankom ne deli isti vrednosni sistem i to je sasvim jasno, poručuje za 021.rs portparol LSV Aleksandar Marton.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook