EU integracije doprinose miru, bezbednosti i prosperitetu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 11. 07. 2016. | Komentara: 0

EU integracije doprinose miru, bezbednosti i prosperitetu

BEOGRAD - Predsednica skupštinskog Odbora za evropske integracije Marinika Tepić poručila je danas da proces pridruživanja i članstvo u EU predstavlja strateško opredeljenje i glavni spoljnopolitički prioritet svih zemalja regiona i da je veoma važna stalna podrška i podstrek evropskoj perspektivi od Evropske komisije, Evropskog parlamenta, ali, pre svega, od država članica.

LSV

Tepić je prisustvovala dvodnevnom sastanku predsedavajućih parlamentarnih odbora za evropske poslove parlamenata Evropske unije - KOSAK u Bratislavi, u okviru parlamentarne dimenzije slovačkog predsedavanja Savetom EU, saopšteno je iz republičkog parlamenta. Ona je u obraćanju istakla snažno opredeljenje Srbije za članstvo u EU, posvećenost reformskim procesima i usaglašavanju zakonodavstva sa pravom EU, kao i doprinos koji Srbija daje dostupnim inicijativama, politikama i misijama EU i u ovoj fazi.

- Integracija ovog dela Evrope doprinosi miru i bezbednosti, ali i prosperitetu, a princip solidarnosti je ključan u razvoju politike proširenja, uz posvećenost država kandidata reformama u svim oblastima - rekla je Tepić i izrazila zadovoljstvo što postoji volja svih članica da se nastavi sa otvaranjem pripremljenih pregovaračkih poglavlja. Dodala je i da je Srbija sa pažnjom pratila napore koje sve zemlje i institucije EU ulažu na uspostavljanju bolje kontrole i upravljanja migrantskom i izbegličkom krizom, preuzimajući deo odgovornosti, uključujući i privremeni smeštaj jednog broja migranata, te naglasila da će se Srbija, iako nije država članica, truditi da bude deo zajedničkog rešenja.

Na sastanku, koji je završen danas, učestvovali su predstavnici 28 zemalja članica EU, EP, kao i zemalja kandidata za članstvo u EU, a kako gosti i predstavnici EK, Evropskog saveta, Norveške i Švajcarske. 
(BILSV, 11.07.2016)



Izjave | Sreda, 25. 01. 2023. | Komentara: 0

SNS i SPS slepo podržavaju Vučića jer su podanici vladara, a boje se da će ih njegov odlazak uništiti

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da je Aleksandar Vučić autoritaran političar koji ne dopušta da bilo ko i bilo šta, pored njega, bude u centru pažnje.
Izjave | Četvrtak, 12. 01. 2023. | Komentara: 0

Marton : Vučić poslao sina u RS jer nema hrabrosti da kaže svoj stav

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao sina Danila na obeležavanje protivustavnog Dana Republike Srpske u Bosni i Hercegovini jer nema hrabrosti da jasno kaže svoj stav.
Izjave | Petak, 06. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ustav pisan tako da Zakon o finansiranju Vojvodine nikada ne bude donesen

Danas je na političkoj sceni Srbije opšteprihvaćen konsenzus da Vojvodina ne treba da ima političku autonomiju. Osnovni problem vezan za Zakon o finansiranju AP Vojvodine leži u tome što je Ustav, koji bi trebalo da bude osnov za finansiranje autonomije Vojvodine, pisan tako da ovaj zakon nikada ne bude donesen - kaže za N1 Bojan Kostreš



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook