EU integracije doprinose miru, bezbednosti i prosperitetu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 11. 07. 2016. | Komentara: 0

EU integracije doprinose miru, bezbednosti i prosperitetu

BEOGRAD - Predsednica skupštinskog Odbora za evropske integracije Marinika Tepić poručila je danas da proces pridruživanja i članstvo u EU predstavlja strateško opredeljenje i glavni spoljnopolitički prioritet svih zemalja regiona i da je veoma važna stalna podrška i podstrek evropskoj perspektivi od Evropske komisije, Evropskog parlamenta, ali, pre svega, od država članica.

LSV

Tepić je prisustvovala dvodnevnom sastanku predsedavajućih parlamentarnih odbora za evropske poslove parlamenata Evropske unije - KOSAK u Bratislavi, u okviru parlamentarne dimenzije slovačkog predsedavanja Savetom EU, saopšteno je iz republičkog parlamenta. Ona je u obraćanju istakla snažno opredeljenje Srbije za članstvo u EU, posvećenost reformskim procesima i usaglašavanju zakonodavstva sa pravom EU, kao i doprinos koji Srbija daje dostupnim inicijativama, politikama i misijama EU i u ovoj fazi.

- Integracija ovog dela Evrope doprinosi miru i bezbednosti, ali i prosperitetu, a princip solidarnosti je ključan u razvoju politike proširenja, uz posvećenost država kandidata reformama u svim oblastima - rekla je Tepić i izrazila zadovoljstvo što postoji volja svih članica da se nastavi sa otvaranjem pripremljenih pregovaračkih poglavlja. Dodala je i da je Srbija sa pažnjom pratila napore koje sve zemlje i institucije EU ulažu na uspostavljanju bolje kontrole i upravljanja migrantskom i izbegličkom krizom, preuzimajući deo odgovornosti, uključujući i privremeni smeštaj jednog broja migranata, te naglasila da će se Srbija, iako nije država članica, truditi da bude deo zajedničkog rešenja.

Na sastanku, koji je završen danas, učestvovali su predstavnici 28 zemalja članica EU, EP, kao i zemalja kandidata za članstvo u EU, a kako gosti i predstavnici EK, Evropskog saveta, Norveške i Švajcarske. 
(BILSV, 11.07.2016)



Izjave | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

LSV predlaže rešenja za poboljšanje
položaja AP Vojvodine

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržaće rekonstrukciju Vlade Srbije, a zatim očekuje da se počne sa rešavanjem problema građana Srbije, istakla je danas narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov.
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući početak pregovora o rekonstrukciji Vlade Vojvodine, potpredsednik pokrajinske vlade Dušan Jakovljev rekao je za današnji Dnevnik da će konačan stav Lige socijaldemokrata Vojvodine o tom predlogu doneti njeno Predsedništvo.
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Rekonstrukcija će pomoći da se dogovori sprovode

BEOGRAD - Lider lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas da će podržati rekonstrukciju vlade jer će to doprineti da počne sporovođenje dogovora postignutog u vladajućoj koaliciji. Čanak je rekao novinarima u Skupšitni Srbije da LSV neće učestvovati u novoj vladi kao što nije ni do sada. Lider LSV je dodao da će posle rekonstrukcije ponovo postaviti pitanje imovine Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook