EU nije ćup novca, već set vrednosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 21. 12. 2018. | Komentara: 0

EU nije ćup novca, već set vrednosti

NOVI SAD - Komentarišući izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić da bi ona odbila članstvo u EU kada bi nam ga sada Unija ponudila, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je za list „Danas“ da se on sa time ne bi složio. 

LSV

On je istakao da ovo ne može da komentariše sa pozicije predsednika Odbora za evropske integracije, jer on o tome nije raspravljao, ali da je za njega lično i kao predsednika LSV nesporno to da je EU set vrednosti, a ne ćup novca. 

- I tačno je da imamo još da radimo na tom putu, zato i otvaramo poglavlja u pregovorima sa EU. To je proces prilagođavanja ove zemlje i njenog društva EU. Ali, ne bih se složio sa odbijanjem ulaska u EU kada bi oni sada kojim slučajem odlučili da nas naprasno prime. Najpre, zato što ne bi bio presedan da neka zemlja postane članica u trenutku kada za to nije potpuno spremna. I drugo, još važnije, zato što bi ulazak Srbije u EU već danas bio rešenje za niz problema u našoj zemlji i regionu. Za početak, relaksirao bi pitanje granica, a to je i te kako važno pitanje na ovim prostorima - rekao je Čanak odgovarajući na pitanja u rubrici „Pitanje&odgovor“.

(SZILSV, 21.12.2018)



Izjave | Ponedeljak, 21. 10. 2019. | Komentara: 0

Poseta Medvedeva manifestacija stava da je Srbija ključna ruska ispostava u ovom delu Evrope

Generalni sekretar Bojan Kostreš ocenio je da je proslava 75. godišnjice oslobođenja glavnog grada Srbije dobar razlog za posetu ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji, ali da ga je rastužio utisak da je to bio još jedan pokušaj manifestacije stava da je Srbija ključna ruska ispostava u ovom delu Evrope.
Izjave | Nedelja, 06. 10. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Tragedija devedesetih je počela 6. oktobra 1988.

Šesti oktobar je trebalo da bude raskid sa sistemom kakav je bio u vreme Slobodana Miloševića i on je u sebi morao da podrazumeva ne samo zabranu SPS-a, JUL-a, SSJ i SRS-a i lustraciju njihovih rukovodstava, nego i jednu široku akciju denacifikacije Srbije, uz sistemske promene u samom uređenju društva – što je trebalo da znači decentralizaciju i jedan meki prelaz na tržišnu ekonomiju u punom smislu te reči, kaže Nenad Čanak.
Izjave | Nedelja, 29. 09. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Dijalog pod pokroviteljstvom EU prilika da se opozicija izvuče iz ćorsokaka

Dijalog vlasti i opozicije, pod pokroviteljstvom EU, prilika je da se opozicija izvuče iz ćorsokaka, jer bi je bojkot marginalizovao i uništio za sva vremena, smatra predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On objašnjava da je promena izbornog sistema jedino što može doprineti promenama, a da je to jedino što opozicija nije predložila, jer bi to njoj išlo na štetu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook