EU nije ćup novca, već set vrednosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 21. 12. 2018. | Komentara: 0

EU nije ćup novca, već set vrednosti

NOVI SAD - Komentarišući izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić da bi ona odbila članstvo u EU kada bi nam ga sada Unija ponudila, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je za list „Danas“ da se on sa time ne bi složio. 

LSV

On je istakao da ovo ne može da komentariše sa pozicije predsednika Odbora za evropske integracije, jer on o tome nije raspravljao, ali da je za njega lično i kao predsednika LSV nesporno to da je EU set vrednosti, a ne ćup novca. 

- I tačno je da imamo još da radimo na tom putu, zato i otvaramo poglavlja u pregovorima sa EU. To je proces prilagođavanja ove zemlje i njenog društva EU. Ali, ne bih se složio sa odbijanjem ulaska u EU kada bi oni sada kojim slučajem odlučili da nas naprasno prime. Najpre, zato što ne bi bio presedan da neka zemlja postane članica u trenutku kada za to nije potpuno spremna. I drugo, još važnije, zato što bi ulazak Srbije u EU već danas bio rešenje za niz problema u našoj zemlji i regionu. Za početak, relaksirao bi pitanje granica, a to je i te kako važno pitanje na ovim prostorima - rekao je Čanak odgovarajući na pitanja u rubrici „Pitanje&odgovor“.

(SZILSV, 21.12.2018)



Izjave | Četvrtak, 05. 04. 2018. | Komentara: 0

Nije suština Vojvodina republika, nego Srbija složena država

Svaki put kada čujete parolu „Vojvodina Republika“ znajte da je to vapaj predstavnika građanske opcije koji žele da skrenu pažnju na nagomilane probleme u Vojvodini. Naprednjačka vlast u Vojvodini, umesto da se bori za ispunjavanje Ustavom definisanih obaveza prema pokrajini i unapređuje životni standard ljudi, pokušava da posrbijančenjem vojvođanskog identiteta skrene pažnju sa suštinskih tema, komentariše za Danas generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš reakciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića na inicijativu o tome da Vojvodina postane republika.
Izjave | Sreda, 04. 04. 2018. | Komentara: 0

Vojvodina neće secesiju, već pravo da upravlja svojim resursima

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas da je on još pre 20 godina (1998. godine) bio potpisnik dokumenta „Vojvodina republika - put mira, razvoja i stabilnosti“ koji govori o federalizaciji Srbije. Kako je rekao, to je tada bio jedini način da se Kosovo zadrži u sastavu Srbije. 
Izjave | Ponedeljak, 02. 04. 2018. | Komentara: 0

LSV je za Vojvodinu republiku od 1999, ali nisu dovoljne parole

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš pozdravio je danas inicijativu nevladine organizacije Vojvođanski klub za okupljanje svih provojvođanskih snaga u borbi da Vojvodina postane republika u okviru federalizovane Srbije. Kostreš je podsetio da se LSV zalaže za status Vojvodine kao republike još od 1999. godine, ali je dodao da za ostvarenje tog cilja nisu dovoljne samo „parole“, već konkretni potezi. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook