EU nije ćup novca, već set vrednosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 21. 12. 2018. | Komentara: 0

EU nije ćup novca, već set vrednosti

NOVI SAD - Komentarišući izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić da bi ona odbila članstvo u EU kada bi nam ga sada Unija ponudila, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je za list „Danas“ da se on sa time ne bi složio. 

LSV

On je istakao da ovo ne može da komentariše sa pozicije predsednika Odbora za evropske integracije, jer on o tome nije raspravljao, ali da je za njega lično i kao predsednika LSV nesporno to da je EU set vrednosti, a ne ćup novca. 

- I tačno je da imamo još da radimo na tom putu, zato i otvaramo poglavlja u pregovorima sa EU. To je proces prilagođavanja ove zemlje i njenog društva EU. Ali, ne bih se složio sa odbijanjem ulaska u EU kada bi oni sada kojim slučajem odlučili da nas naprasno prime. Najpre, zato što ne bi bio presedan da neka zemlja postane članica u trenutku kada za to nije potpuno spremna. I drugo, još važnije, zato što bi ulazak Srbije u EU već danas bio rešenje za niz problema u našoj zemlji i regionu. Za početak, relaksirao bi pitanje granica, a to je i te kako važno pitanje na ovim prostorima - rekao je Čanak odgovarajući na pitanja u rubrici „Pitanje&odgovor“.

(SZILSV, 21.12.2018)



Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2016. | Komentara: 0

Incident sa SPS-om mnogo više od političke strasti

NOVI SAD – Komentarišući incident u kom je privatno obezbeđenje iz Socijalističke partije Srbije onemogućilo Ligu socijaldemokrata Vojvodine u predaji liste za pokrajinske izbore, članica Predsedništva LSV i pokrajinska poslanica mr Maja Sedlarević kaže da je to bilo mnogo više od političke strasti kako predstavlja SPS.
Izjave | Sreda, 23. 03. 2016. | Komentara: 0

Odbor Skupštine Vojvodine sutra o zemljištu

NOVI SAD - Odbor za poljoprivredu Skupštine Vojvodine raspravljaće sutra o problemima u vezi sa zakupom državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Vojvodine, a šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu Dušan Jakovljev rekao je tim povodom agenciji Beta da veruje da će Odbor za poljoprivredu sa sednice takođe poslati poruku da Skupština Vojvodine mora da raspravlja o tako važnoj temi.
Izjave | Utorak, 22. 03. 2016. | Komentara: 0

Jakovljev: Uskoro sednica Skupštine APV o uzurpaciji zemljišta

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je danas da očekuje da će vanredna sednica pokrajinskog parlamenta, na kojoj će se razmatrati incidenti oko državne poljoprivredne zemlje, biti održana. Jakovljev je za RTV rekao da je rok koji je LSV dala svojim koalicionim partnerima da se izjasne o vanrednoj sednici istekao juče, ali da će ona biti sazvana čim se sakupi dovoljan broj potpisa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook