EU nije ćup novca, već set vrednosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 21. 12. 2018. | Komentara: 0

EU nije ćup novca, već set vrednosti

NOVI SAD - Komentarišući izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić da bi ona odbila članstvo u EU kada bi nam ga sada Unija ponudila, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je za list „Danas“ da se on sa time ne bi složio. 

LSV

On je istakao da ovo ne može da komentariše sa pozicije predsednika Odbora za evropske integracije, jer on o tome nije raspravljao, ali da je za njega lično i kao predsednika LSV nesporno to da je EU set vrednosti, a ne ćup novca. 

- I tačno je da imamo još da radimo na tom putu, zato i otvaramo poglavlja u pregovorima sa EU. To je proces prilagođavanja ove zemlje i njenog društva EU. Ali, ne bih se složio sa odbijanjem ulaska u EU kada bi oni sada kojim slučajem odlučili da nas naprasno prime. Najpre, zato što ne bi bio presedan da neka zemlja postane članica u trenutku kada za to nije potpuno spremna. I drugo, još važnije, zato što bi ulazak Srbije u EU već danas bio rešenje za niz problema u našoj zemlji i regionu. Za početak, relaksirao bi pitanje granica, a to je i te kako važno pitanje na ovim prostorima - rekao je Čanak odgovarajući na pitanja u rubrici „Pitanje&odgovor“.

(SZILSV, 21.12.2018)



Izjave | Petak, 11. 12. 2015. | Komentara: 0

Ministre, kada će zakon o finansiranju Vojvodine?

BEOGRAD – Zbog umanjenja sredstava i ponovnog nepoštovanja ustavnog uslova od sedam posto, koliko treba da iznosi budžet AP Vojvodine u odnosu na budžet Republike Srbije, Liga socijaldemokrata Vojvodine će podneti žalbu Ustavnom sudu Srbije, istakla je danas narodna poslanica LSV Olena Papuga.
Izjave | Petak, 11. 12. 2015. | Komentara: 0

Serija zakona nepovoljnih po poljoprivrednike

BEOGRAD – Dopunom Zakona o podsticajima u poljoprivredi i u ruralnom razvoju nastavlja se serija nepovoljnih zakonskih propisa po poljoprivrednike, naročito za male nosioce porodičnih gazdinstava, jer taj Predlog predviđa umanjenje subvencija za poljoprivrednu proizvodnju, upozorila je tokom preksinoćnje rasprave u Narodnoj skupštini poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić. 
Izjave | Petak, 11. 12. 2015. | Komentara: 0

Šteta što je izostala podrška SVM u borbi za poljoprivrednike

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine protivi se najavljenim izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu i smatra da ga je najbolje povući iz procedure, prvenstveno zbog toga što će njegovo usvanje u velikoj meri oštetiti kako poljoprivredne proizvođače, tako i samu AP Vojvodinu, izjavio je pokrajinski poslanik LSV Aleksandar Marton za list "Zrenjanin", u razgovoru sa urednikom rubrike na mađarskom jeziku. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook