EU nije ćup novca, već set vrednosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 21. 12. 2018. | Komentara: 0

EU nije ćup novca, već set vrednosti

NOVI SAD - Komentarišući izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić da bi ona odbila članstvo u EU kada bi nam ga sada Unija ponudila, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je za list „Danas“ da se on sa time ne bi složio. 

LSV

On je istakao da ovo ne može da komentariše sa pozicije predsednika Odbora za evropske integracije, jer on o tome nije raspravljao, ali da je za njega lično i kao predsednika LSV nesporno to da je EU set vrednosti, a ne ćup novca. 

- I tačno je da imamo još da radimo na tom putu, zato i otvaramo poglavlja u pregovorima sa EU. To je proces prilagođavanja ove zemlje i njenog društva EU. Ali, ne bih se složio sa odbijanjem ulaska u EU kada bi oni sada kojim slučajem odlučili da nas naprasno prime. Najpre, zato što ne bi bio presedan da neka zemlja postane članica u trenutku kada za to nije potpuno spremna. I drugo, još važnije, zato što bi ulazak Srbije u EU već danas bio rešenje za niz problema u našoj zemlji i regionu. Za početak, relaksirao bi pitanje granica, a to je i te kako važno pitanje na ovim prostorima - rekao je Čanak odgovarajući na pitanja u rubrici „Pitanje&odgovor“.

(SZILSV, 21.12.2018)



Izjave | Četvrtak, 09. 07. 2015. | Komentara: 0

Jakovljev: Ne menjati pravila u izbornoj godini

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Dušan Jakovljev rekao je danas za RTV, komentarišući predlog izmene izbornog sistema koji je juče pokrajinskom parlamentu podnela Demokatska stranka, da će LSV svoj stav izneti tek nakon što se upozna sa sadržinom predloga, odnosno kada stranački organi zauzmu stav.
Izjave | Četvrtak, 09. 07. 2015. | Komentara: 0

Devizni priliv od turizma veći od 200 miliona dolara

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine podržala je danas Izveštaj o poslovanju Turističke organizacije Vojvodine (TOV) za 2014. godinu. Tokom skupštinske rasprave poslanik LSV Dejan Keresteš kao pozitivan istakao je podatak da je u 2014. godini ostvaren devizni priliv od nešto više od 200 miliona dolara, što je u odnosu na 2013. godinu porast za 29,7 procenata.
Izjave | Utorak, 07. 07. 2015. | Komentara: 0

Ne sme se cenjkati sa užasima kroz koje je prošla Bosna

BEOGRAD – Pomirenju u regionu ne mogu dovesti najavljene rezolucije o Srebrenici, koje su Savetu bezbednosti podnele Velika Britanija i Ruska federacija, jer ovde neće živeti ni Britanci ni Rusi, već Srbi, Hrvati, Bošnjaci i svi ostali, istakao je sinoć predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook