EU nije ćup novca, već set vrednosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 21. 12. 2018. | Komentara: 0

EU nije ćup novca, već set vrednosti

NOVI SAD - Komentarišući izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić da bi ona odbila članstvo u EU kada bi nam ga sada Unija ponudila, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je za list „Danas“ da se on sa time ne bi složio. 

LSV

On je istakao da ovo ne može da komentariše sa pozicije predsednika Odbora za evropske integracije, jer on o tome nije raspravljao, ali da je za njega lično i kao predsednika LSV nesporno to da je EU set vrednosti, a ne ćup novca. 

- I tačno je da imamo još da radimo na tom putu, zato i otvaramo poglavlja u pregovorima sa EU. To je proces prilagođavanja ove zemlje i njenog društva EU. Ali, ne bih se složio sa odbijanjem ulaska u EU kada bi oni sada kojim slučajem odlučili da nas naprasno prime. Najpre, zato što ne bi bio presedan da neka zemlja postane članica u trenutku kada za to nije potpuno spremna. I drugo, još važnije, zato što bi ulazak Srbije u EU već danas bio rešenje za niz problema u našoj zemlji i regionu. Za početak, relaksirao bi pitanje granica, a to je i te kako važno pitanje na ovim prostorima - rekao je Čanak odgovarajući na pitanja u rubrici „Pitanje&odgovor“.

(SZILSV, 21.12.2018)



Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

Osam godina zastave Vojvodine

NOVI SAD - Pre osam godina, na predlog Lige socijaldemokrata Vojvodine, Skupština AP Vojvodine na čelu sa Nenadom Čankom usvojila je odluku o zastavi Vojvodine. Uprkos toj odluci, zakonima i uprkos Ustavu, do prošle godine 22 oppštine u Vojvodini su odbijale da istaknu zastavu Vojvodine.
Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

Bogaroški: SVM skrenuo udesno

NOVI SAD – Komentarišući nedavnu izjavu predsednika SVM Ištvana Pastora da je njegova stranka ostala usamljena u borbi za autonomiju Vojvodine, potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški istakao je za današnju Politiku da je reč o već viđenoj retorici.
Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

LSV ne može sa SNS i SRS

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će na naredne izbore ići onako kako odluče organi stranke, ali koliko ja vidim, to će otprilike biti samostalno na lokalu, samostalno u pokrajini, a u jednom širem frontu okupljenom oko Demokratske stranke, na republičkim izborima, jer je to bio pristup i prošli put sa listom Za evropsku Srbiju, koja je postigla konsenzus oko stvaranja Vlade koja je trebala da ostvari tri cilja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook