Hoće li biti volje za lustraciju?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 15. 01. 2013. | Komentara: 0

Hoće li biti volje za lustraciju?

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodina zatražiće da se na dnevni red Skupštine Srbije po hitnom postupku uvrsti i izmena Zakona o lustraciji, kako bi se važenje ovog propisa, koji je usvojen 2003. godine, produžilo sa 10 na 20 godina ili na neodređeno vreme, rekao je za Danas Bojan Kostreš, šef poslaničke grupe LSV, dodajući da će to učiniti u naredne dve sedmice.

LSV

Prema njegovim rečima, nijedno društvo ne može da ide dalje ukoliko se događaji iz prošlosti ne rasvetle i ukoliko ljudima koji su svojim političkim delovanjem ugrozili državu ne bude zabranjeno obavljanje javnih funkcija.
– Ne znamo kakvu ćemo podršku imati ovog puta. S obzirom na iskustvo nismo sigurni da ćemo imati potrebnu većinu za usvajanje zakona – naglašava Kostreš. List Danas podseća da su pre dve godine, kada je LSV zahtevala izmenu Zakona o lustraciji, podršku pružile samo Demokratska stranka, Savez vojvođanskih Mađara i Liberalno-demokratska partija, što je bilo nedovoljno za usvajanje predloga. Dodaje se i da će predstavnici Demokratske stranke narednih dana razmatrati mogućnosti vezane za ovaj zakon, a da predstavnici najveće stranke na vlasti, Srpske napredne stranke, ali i Socijalističke partije Srbije o ovom zakonu ni ne razmišljaju.

(BILSV, 15. 01. 2013.)



Izjave | Sreda, 04. 06. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: Nećemo inicirati izbore, ispunjavamo svoj program

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine neće inicirati izbore u Vojvodini i smatra da oni treba da budu održani u redovnom roku, u maju 2016. godine, izjavio je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Izjave | Sreda, 04. 06. 2014. | Komentara: 0

Dug put do promene vlasti u AP Vojvodini

NOVI SAD – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine Branislav Bogaroški ocenio je danas za agenciju Beta da je "mnogo duži put" do nove vladajuće većine, nego što se to tumači u medijima. 
Izjave | Sreda, 04. 06. 2014. | Komentara: 0

Moguće poboljšati predlog LSV

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine predala je juče Skupštini AP Vojvodine predlog za promenu izbornog sistema u pokrajini, a kako sazanaje današnja Politika, „zeleno svetlo“ od koalicionih partnera iz Demokratske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara čekano je do zatvaranja pisarnice u pokrajinskom parlamentu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook